Allan Hills 84001

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Meteorite

Mikrograf elektron kang ditemuni ning meteor ALH84001 kang nunjukaké anané struktur kang diduga dadi bakteri.

Allan Hills 84001 (biasané disingkat ALH 84001[1]) yakuwi meteorit kang ditemukaké ning Allan Hills, Antarktika, nalika tanggal 27 Desember 1984 dening kelompok pencari meteorit Amerika Serikat saka proyek ANSMET. ALH 84001 diduga saka planet Mars. Nalika ditemukaké, meteorit iki duweni massa (aboté) 1.93 kg. Ning taun 1996, NASA nyimpulaké menawa bisa wae meteorit iki ngandhut bakteri saka Mars. Wolung taun sawisé kuwi, NASA ngumumaké wara-wara penemuné bakteri asing kang ana ing permukaan meteorit kasebut.[2] Babagan iki esih dadi masalah, amarga ilmuwan liyané nuduh batu meteor kasebut wis terkontaminasi. Watu iki dikira-kira ngalami kristalisasi saka wewatuan cair kang wis ana kira-kira 4,1 miliar taun mbiyen.[3] Allan Hills 84001 dikira-kira asalé saka planet Mars nalika masané mars lagi "teles".

Nalika sasi September 2005, Vicky Hamilton saka University of Hawaii at Manoa njlentrehaké analisis babagan asal usul ALH 84001 karo nggunakaké data saka Mars Global Surveyor lan Mars Odyssey. Miturut analisis kasebut, Eos Chasma ning lembah Valles Marineris kuwi asalé meteorit kasebut.[4] Ananging, analisis kasebut ora nyakinaké.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Allan_Hills_84001&oldid=835357"