Aleix Vidal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Aleix Vidal
2015 UEFA Super Cup 40.jpg
Vidal pemain Barcelona (2015)
Katerangan priangga
Jeneng dawa Aleix Vidal Parreu
Tanggal lair (1989-08-21) 21 Agustus 1989 (umur 29)
Papan lair Valls, Spain
Dhuwur 1.77 m (5 ft 10 in)
Posisi main Right-back
Katerangan klub
Tim saiki
Barcelona
Angka 22
Karir nom
2000–2001 Valls
2001–2002 Barcelona
2002–2003 Cambrils
2003–2006 Real Madrid
2003–2004Gimnàstic (loan)
2006–2007 Reus
2007–2008 Espanyol
2007–2008Damm (loan)
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2007 Reus 1 (0)
2008–2009 Espanyol B 2 (0)
2009Panthrakikos (loan) 8 (0)
2009–2010 Pobla Mafumet 31 (7)
2009 Gimnàstic 1 (0)
2010–2011 Mallorca B 35 (6)
2011 Almería B 1 (2)
2011–2014 Almería 120 (17)
2014–2015 Sevilla 31 (4)
2015– Barcelona 25 (3)
Tim nasional
2015– Spanyol 1 (0)
2013– Catalonia 3 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 23 December 2017.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 26 December 2015

Aleix Vidal Parreu (lair 21 Agustus 1989) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profésional saking Spanyol ingkang samenika main ing klub FC Barcelona.[1] Biasanipun main ing posisi bek tengah utawi bek tengen. Piyambakipun gadhah kecepatan ingkang ngedab-edabi, saéngga saged main dados sayap tengen.[1]

Sasampunipun nelasaken karir awal ing tim papan ngandhap lan tim cadhangan, Vidal lajeng dados juru main inti ing Almería, lan mbiyantu tim kasebat promosi dhateng La Liga, lan ugi menangaken Liga Eropa ing tim Sevilla.[2] Semusim ing Sevilla, Vidal main kanthi saé lan nyithak enem gol lan 11 assist saking 47 pertandhingan.[2] Ing salajengipun Vidal dipunkontrak déning FC Barcelona ing taun 2015 kanthi regi 17 yuta euro.[1]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

(ing basa Indonésia) Profil Aleix Vidal

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Barcelona sign Aleix Vidal from Sevilla(dipunundhuh tanggal 8 Januari 2018)
  2. a b Resmi Dapatkan Aleix Vidal(dipunundhuh tanggal 8 Januari 2018)