Aldo Moro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Aldo Moro
Aldo Moro


Mangsa jabatan
4 Dhésèmber 1963 – 24 Juni 1968
Présidhèn Antonio Segni
Giuseppe Saragat
Deputi Pietro Nenni
Didhisiki déning Giovanni Leone
Diganti déning Giovanni Leone
Mangsa jabatan
23 November 1974 – 29 Juli 1976
Présidhèn Giovanni Leone
Deputi Ugo La Malfa
Didhisiki déning Mariano Rumor
Diganti déning Giulio Andreotti

Mangsa jabatan
6 Juli 1955 – 15 Mèi 1957
Perdhana Mentri Antonio Segni
Didhisiki déning Michele De Pietro
Diganti déning Guido Gonella

Mangsa jabatan
19 Mèi 1957 – 15 Fèbruari 1959
Perdhana Mentri Adone Zoli
Amintore Fanfani
Didhisiki déning Paolo Rossi
Diganti déning Giuseppe Medici

Masa jabatan
28 Dhésèmber 1964 – 5 Maret 1965
Perdhana Mentri Dhèwèké dhéwé
Didhisiki déning Giuseppe Saragat
Diganti déning Amintore Fanfani
Masa jabatan
5 Mèi 1969 – 29 Juli 1972
Perdhana Mentri Mariano Rumor
Emilio Colombo
Giulio Andreotti
Didhisiki déning Pietro Nenni
Diganti déning Giuseppe Medici
Masa jabatan
7 Juli 1973 – 23 November 1974
Perdhana Mentri Mariano Rumor
Didhisiki déning Giuseppe Medici
Diganti déning Mariano Rumor

Miyos (1916-09-23)Sèptèmber 23, 1916
Maglie, Apulia, Italia
Tilar donya Mèi 9, 1978(1978-05-09) (umur 61)
Roma, Latium, Italia
Kabangsan Wong Italia
Partai pulitik Dhémokrasi Kristen
Agami Katulik Roma

Aldo Moro (lair 23 Sèptèmber 1916 – pati 9 Mèi 1978 ing yuswa 61 taun) iku pulitikus lan Mahamantri Italia suwéné kaping pindho, antara taun 1963 tekan taun 1968, lan banjur saka taun 1974 tekan taun 1976. Dhèwèké iku mahamantri sing njabat paling suwé ing Italia, total mangsa kakuwasané ngluwihi enem taun.

Sawijining pamimpin paling wigati saka parté Democrazia Cristiana (DC, tegesé Dhémokrat Kristen), Moro dianggep sawijining intelèktual lan médhiator sing sabar banget, kususé kanggo masalah-masalah sajeroning parténé.

Nalika tanggal 16 Maret 1978 Moro diculik ing via Fani (Roma) déning para téroris anggota Brigade Abang. Sawisé disandra suwéné 55 dina, Moro dipatèni ing utawa cerak Roma nalika tanggal 9 Mèi. Dhisiné tinemu ing dina sing padha ing sawijining montor.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Kang sadurungé
Michele De Pietro
Mantri Kahakiman Italia
1955–1957
Kang sawisé
Guido Gonella
Kang sadurungé
Paolo Rossi
Mantri Pendhidhikan Umum Italia
1957–1959
Kang sawisé
Giuseppe Medici
Kang sadurungé
Giovanni Leone
Mahamantri Italia
1963–1968
Kang sawisé
Giovanni Leone
Kang sadurungé
Giuseppe Saragat
Mantri Manca Nagara Italia
1964–1965
Kang sawisé
Amintore Fanfani
Kang sadurungé
Amintore Fanfani
Mantri Manca Nagara Italia
1965–1966
Kang sawisé
Amintore Fanfani
Kang sadurungé
Pietro Nenni
Mantri Manca Nagara Italia
1969–1972
Kang sawisé
Giuseppe Medici
Kang sadurungé
Giuseppe Medici
Mantri Manca Nagara Italia
1973–1974
Kang sawisé
Mariano Rumor
Kang sadurungé
Mariano Rumor
Mahamantri Italia
1974–1976
Kang sawisé
Giulio Andreotti
Kang sadurungé
Luigi Gui
Mantri Dalam Negeri Italia
1976
Kang sawisé
Francesco Cossiga
Kang sadurungé
Amintore Fanfani
Sekretaris Dhémokrasi Kristen Italia
1959-1964
Kang sawisé
Mariano Rumor

Cithakan:ItalianPrimeMinisters