Alcatel-Lucent

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Alcatel-Lucent S.A.
Société Anonyme
Kadagangaké minangka Cithakan:Euronext, NYSE: ALU
Indhustri Piranthi Telekomunikasi
Diyasa 2006 (1898 jenenge Alcatel, 1996 jenenge Lucent Teknonologi)
Kantor gedhé Distrik 7, Paris, Prancis
Tlatah lumadi
Dunya
Wong kunci
Michel Combes
(CEO)
Philippe Camus
(Ketua)
Wijil Piranti Atos, Software lan layanan kanggo penyedia komunikasi lan perusahaan.
Olèh-olèhan 15.068 Milyar (2011)[1]
€117 Yuta (2011)[1]
€1.095 Yuta (2011)[1]
Gunggung asèt €24.203 Milyar (2011)[1]
Gunggung ékuwitas €3.854 Milyar (2011)[1]
Cacah karyawan
76,002 (2012)[1]
Sana jaringan www.alcatel-lucent.com

Alcatel-Lucent (pocaping cara Prancis: [alkatɛl lysɛnt]) iku perusahaan dunya piranti telekomunikasi, duwé kantor punjer ing Distrik 7 ning Paris, Prancis. Perusahaan ini nyediakake solusi komunikasi kanggo penyedia layanan, pengusaha, lan pamaréntah ing dunya, kapabel pelanggan nampa panggilan telepon swara, data, lan uga panggilan pidio. Perusahaan iki fokus ing reparasi, mobile, coverage piranti atos jaringan, tèknologi IP, software lan layanan. Perusahaan iki nyekel Bell Labs, ya iku salah saijining inovasi gedhi lan omah R&D ing indhustri komunikasi. Karyawan Bell Labs wis nampa nganti 7 Penghargaan Nobel lan perusahaan iki wis nyekel 29,000 luwih paten. Alcatel-Lucent beroperasi ning punjul 130 kutha. Ing taun 2011 perusahaan iki mlebu ing Indeks Saham Dow Jones[2].

Perusahaan iki dicekel déning Chief Executive Officer Michel Combes lan non-èksekutif Ketua dewan pimpinan ya iku Philippe Camus. Camus gabung karo perusahaan iki ing caturwulan tiga taun 2008, jejere Ben Verwaayen sing dadi CEO, Ben dadi CEO amarga CEO kapisan Alcatel ya iku Patricia Russo lan Ketua Alcatel ya iku Serge Tchuruk metu[3]. Ing taun 2010, perusahaan ngetokaké lapuran keuangan ya iku €15.996 milyar, lan lapuran keuangan kerugian ya iku €334 Yuta[4]. Ing taun 2011, perusahaan ngetokaké pendapatan lapuran keuangan ya iku €15.068 milyar, lan keuntungan €1.095 milyar.

Penghargaan Anyar[besut | besut sumber]

  • Ing wulan Maret 2012, Alcatel-Lucent dipilih déning MIT Review Teknologi kalebu ing 50 Review Teknologi paling apik perusahaan paling inovatif ing dunya. Alcatel dudawuhake dadi "Inovator wigati"[5].
  • Fèbruari nganti Maret 2012, Alcatel menang pangaji Teknologi infrastruktur terbaik ing kongres dunya kanggo jaringan lightradio[6].

Sajarah[besut | besut sumber]

Alcatel-Lucent iku perusahaan sing digabung kaliyan Lucent Teknologi ing 1 Dhésèmber 2006. Nanging, perusahaan sing lawas nalika durung gabung wis dadi perusahaan ing akir abad 19. Perusahaan iki awalé dhuweni 2 perusahaan anakan, ya iku La Compagnie Générale d'Electricité (CGE) lan he Western Electric Manufacturing Company[7].

Western Elektrik dimulai ing taun 1869 nalika Elisha Gray lan Enos N. Barton wiwit perusahaan manufaktur cilik sing asalé saka Cleveland, Ohio. Awit taun 1880, perusahaan iki pindah kantor ing chicago, Illinois lan lan dadi perusahaan manufaktur elektrik paling gedhi ning Amérika. Ing taun 1881, American Bell Telephone Company sing diandhekake déning Alexander Graham Bell lan uga pendiri American Telephone & Telegraph (AT&T), tuku mayoritasg saham ing Western Electric lajeng gawé pengembang lan manufaktur pirathi iki kanggo perusahaan Telpon Alexander Graham Bell[8].

CGE ngadheg ing taun 1898 déning teknisi Prancis, ya iku Pierre Azaria.

Catethan Sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f "Laporan tahunan 2010". Alcatel-Lucent. Dijupuk 04 April 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. ^ final.pdf "Indeks saham 2011" Priksa gandra |url= (pitulung) (PDF). Dow Jones Index. Dijupuk 04-04-2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. ^ "Alcatel-Lucent memperkenalkan pemempin baru, yaitu Serge Tchuruk dan CEO Pat Russo" (Press release). Alcatel-Lucent. 2008-07-29. Dijupuk 06 April 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  4. ^ "Pendapatan Alcatel-Lucent caturwulan keempat tahun 2010" (Press release). Alcatel-Lucent. 2011-02-10. 
  5. ^ "Review tèknologi taun 2012". Technology Review. 2012. 
  6. ^ "Global Mobile Awards 2012". Global Mobile Congress. Dijupuk Feb/March 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  7. ^ "Sajarah Alcatel-Lucent". Company Overview. Alcatel-Lucent. 2009. Dijupuk 2013-04-14. 
  8. ^ "Sajarah Alcatel-Lucent". Company Overview. Alcatel-Lucent. 2009. Dijupuk 2013-04-15.