Alap-alap layang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Alap-alap layang
Nankeen kestral.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Falconiformes
Famili: Falconidae
Génus: Falco
Spésies: F. cenchroides
Jeneng binomial
Falco cenchroides
Vigors and Horsfield, 1827

Alap-alap layang minangka manuk pemangsa saka kulawarga Falconidae. Manuk iki kalebu jinis falkon kang paling cilik, lan dawane udakara 30 cm.

Ciri ciri[besut | besut sumber]

Alap-alap layang kaya déné alap-alap erasia, wernane coklat lan buntute. Dibandingake karo alap-alap erasia, alap-alap layang duwé warna kang luwih pucet lan tandha ireng kang kurang kandel. Ing manuk lanang, bathuke wernane klawu lan jithoke wernane coklat.

Gladri[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]