Alan Turing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Alan Turing
Alan Turing Memorial Closer.jpg
Lair (1912-06-23)23 Juni 1912
Maida Vale, London, Inggris
Tilar donya7 Juni 1954(1954-06-07) (umur 41)
Wilmslow, Cheshire, Inggris
PanggonanKarajan Manunggal
Warga negaraInggris
BidangMatematikawan
InstitusiUniversity of Manchester
National Physical Laboratory
Government Code and Cypher School
University of Cambridge
Alma materUniversity of Cambridge
Princeton University
Pembimbing doktoralAlonzo Church
Murid bimbinganRobin Gandy
Dikenal atasHalting problem
Turing machine
Cryptanalysis of the Enigma
Automatic Computing Engine
Turing Award
Turing Test
PenghargaanOfficer of the Order of the British Empire
Fellow of the Royal Society
Alan Turing

Alan Mathison Turing (23 Juni 1912 - 7 Juni 1954) iku sawijining panliti matématika lan komputer, lan pahlawan perang Inggris.

Panjenengané iku salah siji saka panliti-panliti komputer modhèren digital sepisanan. Kejaba iku panjenengané dadi wong kang sepisanan menggalih migunakaké komputer kanggo manéka warna kaperlon. Panjenengané nelaaké manawa komputer bisa nglakokaké manéka warna program.

Panjenengané uga mènèhaké gagasané bab mesin Turing, mesin kang bisa nglakokaké sakumpulan préntah.

Turing uga nyetusaké tès Turing. Jenengé didadèaké langgeng kanthi jeneng Pamulèn Turing.

Pranala njaba[besut | besut sumber]