Akulturasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Foto masyrakat adat Indian Cherokee, Cheyenne, Choctaw, Comanche, Iroquois, uga suku-suku Muscogee ing sakjroning nganggo klambi Éropah. Foto tanggal 1868-1924.

Akulturasi ya iku istilah èlmu sajarah kabudayan kang tumuju lan ngandut arti ing campuran antara loro kabudayan utawa luwih, kang padha tinemu lan nduwèni biji kang ditandani dèning billingualitas.Ing sakjroning kabudayan kang lebur ana telu proses kang dumadi ing kahanan ya iku konfrontasi (nglawan),asimilasi lan adaptasi.Alkulturasi uga bisa digolongake dadi proses sosial kang nimbulake manungsa bebauran ing kabudayan kang ana ing lingkungan saubengé lan dipadukake kabudayan manca. Kabudayan manca uga bisa katampa lan dianggo ing sajroning kabudayan lan ora ngilangi kabudayan kang ana.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Akulturasi ing KamusWiki.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Akulturasi&oldid=984140"