Akulturasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Foto masyrakat adat Indian Cherokee, Cheyenne, Choctaw, Comanche, Iroquois, uga suku-suku Muscogee ing sajeroning nganggo klambi Éropah. Foto tanggal 1868-1924.

Akulturasi ya iku istilah èlmu sajarah kabudayan kang tumuju lan ngandut arti ing campuran antara loro kabudayan utawa luwih, kang padha tinemu lan duwé biji kang ditandani déning billingualitas.Ing sajeroning kabudayan kang lebur ana telu prosès kang dumadi ing kahanan ya iku konfrontasi (nglawan),asimilasi lan adhaptasi.Alkulturasi uga bisa digolongake dadi prosès sosial kang nimbulake manungsa bebauran ing kabudayan kang ana ing lingkungan saubengé lan dipadukake kabudayan manca. Kabudayan manca uga bisa katampa lan dianggo ing sajeroning kabudayan lan ora ngilangi kabudayan kang ana.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Akulturasi ing KamusWiki.