Airbus A400M

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa


Airbus logo.jpg
Airbus A400M

A300 · A310 · A320 · A330 · A340 · A350 · A380 · A400M

A400M-1969.jpg
Sebuah A400M Lagi Terbang
 Tipe Pesawat transportasi militèr jarak jauh
 Produsen Airbus Military
 Pisanan mabur 11 Dhésèmber 2009[1]
 Status Dalam pengerjaan/percobaan terbang
 Pemakai masih dlm pratélan tunggu
 Rega satuan Mendekati € 136 juta[2][3]
 Varian none

Airbus A400M ya iku pesawat transport militèr kanti mesin papat turboprop. Pesawat iki dirancang déning divisi militèr Airbus kanggo ngganti utawa nglengkapi pesawat kang digunakaké sajeroning peran angkudan udara taktis [4] Pesawat Airbus A400M iki awalé dipesan déning 9 nagara;.[5][6] Nanging sabanjure pesanan saka Afrika Selatan dibatalaké nalika wulan November 2009.[7] Terbang pertama pesawat iki, awalé direncanakaké awal taun 2008, ditindakaké ing 11 Dhésèmber 2009.[1]

Airbus A400M ya iku pesawat Angkut militèr kanti mesin papat turboprop, kang sajeroning panggawéyané wis akèh ngentékaké dana, saéngga nglewati anggaran panggawéyané pia-pira miliar dollar AS. Nanging, pesawat iki nglakokaké penerbangan uji coba perdana ing Sevilla, Spanyol nalika Jumat 11/12/2009. Pesawat iki dirancang déning divisi militèr Airbus kanggo ngganti utawa nglengkapi pesawat kang digunakakéé sajeroning peran angkudan udara taktis.

Biaya panggawéyan pesawat raksasa kanti werna klawu iki ngetekake 20 miliar euro utawa 5 miliar euro luwih gedhé saka rencana sadurungé. Anggoné ngrampungaké uga telung taun luwih suwi saka jadwal. Panggawéyan A400M pertama kali disetujui déning anggota Pakta Pertahanan Atlantik Utara (NATO), ya iku Jerman, Spanyol, Perancis, Inggris, Turki, Bèlgi, dan Luksemburg.

Louis Gallois, pemimpin EADS, perusahaan induk Airbus, mertelakake, penerbangan perdana iku arupa awal saka serangkaian uji coba kang dilakokake sajrone setahun mengarep. ”Pesawat kkapindo bakal mabur ing akir Maret 2010 lan kang ketlu bakal mabur sadurungé musim panas 2010,” ujaré.

Pitu nagara wis pesen 180 pesawat, sebagiyan minangka pengganti pesawat Transall lan C130 Herculesé. Ananging, akèh pihak kang getunaké penundaan anggoné ngrampungaké. Afrika Selatan, misalé, mbatalaké pesenan lan tinggal Malaysia minangka pemesan ing njaba Uni Éropah. Penerbangan perdana sebeneré dijadwalak nalika taun 2008, lan pengiriman marang pembeli dilakokaké nalika akir taun 2009. ananging, sajrone perjalanane akèh baget hambatan teknis serius, khususe ing bagiyan mesin baling-baling. A400M, kang regane 100 juta dollar AS, bisa mabur kanti keduwuran 12.000 mèter sarta bisa mendarat ing landasan cendak lan ora mulus. Baling-balinge duwé kekuatan 11.000 tenaga kuda lan arupa mesin kang paling kuwat kang digawé ing njaba Rusia. Ananging, pengiriman pertama tertunda sak orane nganti awal taun 2013. Perancis lan Jerman wis menehi waktu marang Airbus nganti akir taun iki kanggo mbuktekaké yèn proyek A400M isih bisa diterusaké. Inggris uga mengalihaké pesanané marang AS lan berkeras bakal menegosiasikaké manèh kontrake. EADS wis ngetokake dana 2,4 miliar euro kanggo nutupi kerugian marang proyek A400M iki. Jumlah iku durung kalebu biaya panggawéyan pesawat anyar.Fabrice Bregier, pawongan anggota dewan èksekutif EADS, mratélakaké kelompok nagara NATO kasebut sepakat kanggo nampa rega kang luwih duwur, ananging dhèwèké njejaluk ana kontrak anyar saka pembeli kang disepakati ing akir taun 2009.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cithakan:Aircontent

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Airbus celebrates as A400M gets airborne". Flight International. 11 December 2009. (Kaunduh20/12/12)
  2. ^ "First Test Flight for A400M A Success". Defense News, 11 December 2009.
  3. ^ Militär-Airbus: Bundesregierung verkündet Einigung im Streit über A400M Spiegel.de (German)
  4. ^ Hewson, R. The Vital Guide to Military Aircraft, 2nd ed. Airlife Press, Ltd. 2001.
  5. ^ "A400M (Future Large Aircraft) Tactical Transport Aircraft, Europe". airforce-technology.com. (Kaunduh20/12/12)
  6. ^ "A400M Customer". Airbus. (Kaunduh20/12/12)
  7. ^ "State aborts Airbus contract". Fin24.com. SAPA. 5 November 2009. (Kaunduh20/12/12)

Pranala njaba[besut | besut sumber]