Ahool

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ahool ya iku kéwan sejenis kriptip mabur utawa lawa.[1]

Pratéla[besut | besut sumber]

Kéwan iki duwé wangun kaya déné bocah sing umur setahun. Uga duwé sirah sing wujudé kaya lawa gedhi sing dawané kira-kira nganti 3 mèter.[1] Déné awaké dikebaki wulu sing rupané klawu.[1] Kéwan iki diwartakaké sepisanan diweruhi ana ing tlatah Gunung Salak.[1] Nanging amarga panggonané durung bisa dibuktèkaké kanti cara ilmiah, mula banjur akèh sing nganggep yèn kéwan iki mung ana ing mitos waé.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Hamid Bahari(penyusun) (2013). HEWAN-HEWAN DALAM MITOLOGI DUNIA. Yogyakarta: DIVA Press. k. 10. ISBN 978-602-7663-79-4.