Ahmed Ali (panulis)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ahmed Ali (taun 1910 ing New Delhi – 14 Januari 1994 ing Karachi) (Urdu: احمد علی ‎ ) ya iku novelis, pujangga, kritik, panerjemah, diplomat, lan paramakawi saka India. Buku kapisané ya iku Twilight in Delhi (1940).

Dhéwéké lair ing Delhi, India. Ahmed Ali sinau ing universitas Aligarh and Lucknow, wisudha kanthi kelas pratama lan sing kapisan ing order of merit ing gelar B.A. taun 1930 lan M.A. taun 1931. [citation needed] Dhéwéké ngajar ing universitas India nyakup Lucknow lan Allahabad saka 1932–46 lan mèlu Bengal Senior Educational Service minangka profesor lan kepala English Department ing Presidency College, Calcutta (1944–47). Ali minangka pawakilan lan direktor BBC ing India taun 1942–45.[1] Nalika ana pamisahan India, Ahmed Ali dadi Profesor Tamu British Council sing teka menyang University of China ing Nanking, dipilih déning  pamaréntah British ing India. Nalika dhèwèké pengen mbalik menyang India taun 1948, K. P. S. Menon (Duta Besar India kanggo Cina) ora ngéntukaké lan meksa Ahmed Ali pindah menyang Pakistan.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Orwell and Politics.
  2. Introduction by the author, Ahmed Ali, Twilight in Delhi, Rupa Publishing Co., Delhi, 1993