Ahmad Sahal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
KH. Ahmad Sahal
Lair22 Mèi 1905
Gontor
Pati9 April 1977
Gontor
Kondhang ingTrimuti Pendiri Pondok Modern Darussalam Gontor Ponorogo
Sing nerusiKH. Shoiman Lukmanul Hakim
Dr. KH Abdullah Syukri Zarkasyi, M.A
KH. Hasan Abdullah Sahal
Drs. KH. Imam Badri
KH. Syamsul Hadi Abdan, S.Ag
BojoNyai Sutichah Sahal
AnakDrs. Ali Saefullah Sahal
Ir. Moh. Ghozi
Siti Arsiyah Zaini (
Dra. Ruqoyyah Fathurrahman
Siti Utami Bakri,S.H
KH Hasan Abdullah Sahal
Dra. Aminah Mukhtar, M.Ag
H. Ahmad Tauhid Sahal
Drs Imam Budiono

KH. Ahmad Sahal (lair ing Gontor, 22 Mèi 1905 – pati ing Gontor, 9 April 1977 ing umur 71 taun) ya iku Trimurti Pamadeg Pondok Modern Darussalam Gontor Ponorogo bebarengan karo panjenengané KH Zainuddin Fananie lan KH Imam Zarkasyi. Ahmad Sahal ya iku putra kalima saka Kyai Santoso Anom Besari.

Riwayat Urip[besut | besut sumber]

Taun 1926 panjenenganipun dados utusan ummat Islam laladan Madiun tumuju Konggrès Ummat Islam Indonésia ing Kutha Surabaya. Lan sajeroning taun kang padha bisa madegake manèh Pondok Modern Darussalam Gontor kanthi program pendhidhikan kang diwènèhi nama "Tarbiyatu-l-Athfal". Banjur setaun Madegé Tarbiyatu-l-Athfal, madeg uga Pandu Bintang Islam lan klub ulah raga uga kesenian kang dijenengi "RIBATA" (Riyadhatu-l-Badaniyah Tarbiyatu-l-Athfal). Wiwit taun 1929 madegake kursus Kader lan Barisan Muballigihin kanthi pungkasan ing taun 1932. Ing taun 1935 Panjenengané mahami Ikatan Taman Perguruan Islam (TPI), yaiuu sawijining ikatan sekokolah-sekolah kang dimadegake déning alumni-alumni TA ing désa-désa saubengé désa gontor. Ing taun 1937 dimadegake uga organisasi pasinaon Islam kang dijenengi "Raudlatu-l-Muta'allimin". Saliyané iku Panjenengan uga madegake lan mimpin Tarbiyatu-l-Ikhwan (Barisan Pemuda) lan Tabiyatu-l-Mar'ah (Barisan Wanita).

Rujukan[besut | besut sumber]

Cithakan:Pimpinan Pesantren Indonesia