Agnolotti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Agnolotti
Agnolotti2.jpg
Jeneng liyanépiat d'angelòt, agnellotti, agnolòt, langaroli, langheroli
JinisRavioli
Ajanganprimo piatto
Panggonan asalItaly
Tlatah utawa prajaPiedmont
DigawéAngiolino del Montferrato
Woworan pokokPasta dough, beef, vegetables
Buku masakan: Agnolotti  Médhia: Agnolotti
Krasan agnolotti al plin (jiwit).
Panganan khas agnolotti piemontesi krasan kabeh moda ing Asti .

Agnolotti ( palafalan jroning basa Italia: [aɲɲoˈlɔtti] ; Piedmontese  [aɲʊˈlɔt] ) minangka jinis pasta sing khas ing wilayah Piedmont, Italia, digawe nganggo adonan pasta sing wis rata, dilempit karo isi daging panggang [1] utawa jangan. Agnolotti minangka bentuk jamak saka tembung Italia agnolotto . Miturut legenda, asal usul jeneng kasebut bisa uga saka juru masak sing diarani Angiolino, utawa "Angelot", sawijining individu saka Montferrat sing diarani minangka panemu resep kasebut. [2] Agnolotti bisa di magro utawa di grasso gumantung saka isine jangan utawa daging.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. De Vita, O.Z. (2009). Encyclopedia of Pasta. California Studies in Food and Culture. University of California Press. p. 31. ISBN 978-0-520-94471-8. Dibukak ing November 5, 2016.
  2. Hildebrand, Caz (2011). Géométrie de la pasta. Kenedy, Jacob., Salsa, Patrice. Paris: Marabout. p. 16. ISBN 9782501072441. OCLC 762599005.