Adrien Rabiot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Adrien Rabiot
Adrien Rabiot 2015.jpg
Rabiot wektu main ing klub Paris Saint-Germain FC ing taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Adrien Rabiot
Tanggal lair (1995-04-03) 3 April 1995 (umur 23)
Papan lair Saint-Maurice, Prancis
Dhuwur 1.88 m (6 ft 2 in)[1]
Posisi main Midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Paris Saint-Germain
Angka 25
Karir nom
2001–2003 Créteil
2003–2004 Alfortville
2004–2008 Créteil
2008 Manchester City
2008–2009 Pau
2009–2010 Pôle Espoirs de Castelmaurou
2010–2012 Paris Saint-Germain
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2012–2014 Paris Saint-Germain B 9 (0)
2012– Paris Saint-Germain 122 (11)
2013Toulouse (loan) 13 (1)
Tim nasional
2010 France U16 2 (0)
2011–2012 Prancis U17 5 (0)
2012 Prancis U18 1 (0)
2012–2013 Prancis U19 20 (4)
2014 Prancis U20 6 (0)
2013–2016 Prancis U21 19 (1)
2016– France 5 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 17 January 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 November 2017

Adrien Rabiot (pocaping cara Prancis: [adʁjɑ̃ ʁabjo]; (lair 3 April 1995) ya iku juru main bal-balan profésional Prancis sing main kanggo Paris Saint-Germain FC minangka gelandhang tengah.[2]

Dhèwèké ngentèkaké kariré kaliyan Paris Saint-Germain, damel debut kanthi tim kapisanan ing 2012 lan menang 14 bebana utama, kalebet 4 gelar Liga 1 lan 3 trèbel ing 2015-16. Rabiot nglakoni 53 pertandhingan kanggo Timnas Prancis ing tingkat nom-noman, nggawé debut kebak ing 2016.

Rabiot lair ing Saint-Maurice, Val-de-Marne, lan main bal-balan wektu umur enom ing pirang-pirang tim, kalebu loro klub ing US Créteil-Lusitanos lan sawetara sasi ing Manchester City F.C. Ing tanggal 2 Juli 2012, sawisé metu ing Camp des Loges, dhèwèké mlebu kontrak profèsional pertamané sing sepisanan mènèhi kasarujukan telung taun karo FC Saint-Germain FC.[3]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Rabiot Adrien" (ing basa French). Paris Saint-Germain F.C. Dijupuk 20 January 2018. 
  2. "Adrien Rabiot" [Adrien Rabiot] (ing basa English). transfermarkt.de. 20 January 2018. Dijupuk 20 January 2018. 
  3. "Premier contrat professionnel pour Adrien Rabiot" [First professional contract for Adrien Rabiot] (ing basa French). Paris Saint-Germain F.C. 12 July 2012. Dijupuk 20 January 2018.