Adipati Martapura

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pangéran Adipati Martapura (lair Kuthagedhé, Ngayogyakarta taun 1605 - tilar donya ing Magelang taun 1688) ya iku prabuning Kasultanan Mataram angka telu kang ngasta mung sadina waé ing taun 1613. Amarga iku panjenengané sok ora kaanggep Sultaning Mataram kang resmi. Panjenengané langsung digantèkaké Radèn Mas Rangsang (misuwur kanthi jejuluk Sultan Agung).