Adana kebabı

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Adana kebabı
Adana kebab.jpg
Adana kebabı in its hometown, comprising only male lamb meat, red bell peppers and tail fat hand minced together. Served with charred peppers and tomatoes, an onion-sumac-parsley salad, and lavaş
Jeneng liyanéKıyma kebabı
AjanganKebab
Panggonan asal Turkey
Tlatah utawa prajaAdana-Mersin
Digawéunknown[1]
Woworan pokokHand minced lamb and tail fat.
Buku masakan: Adana kebabı  Médhia: Adana kebabı

Adana kebabı [2] [3] (dikenal kanthi sebutan Kıyma kebabı Masalah sitiran: Tenger <ref> pambuka salah yasa utawa ngemu jeneng sing ala ) yaiku olah-olahan arupa sajinis kebab daging cincang dawa, dipasang ing tusuk wesi wiyar lan dipanggang ing mangal terbuka sing diiseni areng sing lagi kobong. Barang kuliner dijenengi sawise Adana, kutha paling gedhe nomer lima ing Turki lan asline dikenal kanthi jeneng "Kıyma kebabı" (lit: kebab daging cincang) utawa Kıyma ing Adana-Mersin lan provinsi sisih kidul - wétan Turki.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Dağdeviren, Musa (2010). Kebap Kültüründe Bölgesel Farklılıklar (ing basa Turkish). Istanbul: Çiya Yayınları. p. 160. ISSN 1305-2780.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. "Turkish Language Institute". Diarsip saka sing asli ing 28 March 2013. Dibukak ing 15 November 2016.
  3. Chamber of Commerce, Adana (2005). "Instruction for the Production, Presentation and the Serving of the Patented Adana Kebabı" (ing basa Turkish). Adana Ticaret Odası. Diarsip saka sing asli ing 2011-09-03. Dibukak ing 2011-03-21.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)