Adam Osborne

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Foto Adam Osborne

Adam Osborne (6 Maret 193918 Maret 2003) ya iku wong kang wiwitan nemokake laptop.[1] Pancen sadurunge Osborne nemokake laptop, nanging gagasan ngenani laptop wis digagas déning Alan kay saka Xerox palo Alto Researc Center.[1] Adam ngimpiake sawijining komputer kang duweni ukuran kang pada karo buku catatan, mula bisa digawa tekan ngendi-endi.[1] Wektu iku durung ana istilah laptop utawa notebook.[1] Alan Kay menehi jeneng piranti mau kanthi aran Dynabook.[1] Nanging, impen mau mung winates impen.[1] Banjur mung Adam Osborne kang dicathet minangka wong kang kawiwitan nyiptakake komputer kang bener-bener utama, banjur dikenal kanthi aran laptop.[1] Adam Osborne ya iku warga keturuna Inggris kang lair ing Thailand taun 1939.[1] Nalika umur 11 taun, Osborne digawa menyang Inggris déning wong tuwane.[1] Taun 1961, Osborne lulus saka Universitas Birmingham minangka sarjana mudha ing bidang teknik Kimia.[2] Banjur dhèwèké lunga menyang Amerika saperlu nerusake sinaune ing Universitas Delaware, lan bisa éntuk gelar Ph.D ing bidang teknik Kimia.[2] Sawise kuliyah, dhèwèké duweni kalodhangan nyambut gawé ing perusahaan gedhé ya iku Shell Oil.[2] Nanging, dhèwèké metu lan luwih milih nyambut gawé minagka panulis praktis, kususe ngenani perkembangan komputer.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 10]
  2. ^ a b c d (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 11]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Adam_Osborne&oldid=1092398"