Adam Osborne

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Foto Adam Osborne

Adam Osborne (6 Maret 193918 Maret 2003) ya iku wong kang wiwitan nemu laptop.[1] Pancen sadurungé Osborne nemu laptop, nanging gagasan ngenani laptop wis digagas déning Alan kay saka Xerox palo Alto Researc Center.[1] Adam ngimpiake sawijining komputer kang duwé ukuran kang pada karo buku catatan, mula bisa digawa tekan ngendi-endi.[1] Wektu iku durung ana istilah laptop utawa notebook.[1] Alan Kay mènèhi jeneng piranti mau kanthi aran Dynabook.[1] Nanging, impen mau mung winates impen.[1] Banjur mung Adam Osborne kang dicathet minangka wong kang kawiwitan nyipta komputer kang bener-bener utama, banjur dikenal kanthi aran laptop.[1] Adam Osborne ya iku warga keturuna Inggris kang lair ing Thailand taun 1939.[1] Nalika umur 11 taun, Osborne digawa menyang Inggris déning wong tuwané.[1] Taun 1961, Osborne lulus saka Universitas Birmingham minangka sarjana mudha ing babagan teknik Kimia.[2] Banjur dhèwèké lunga menyang Amérika saperlu nerusaké sinaune ing Universitas Delaware, lan bisa éntuk gelar Ph.D ing babagan teknik Kimia.[2] Sawisé kuliyah, dhèwèké duwé kalodhangan nyambut gawé ing perusahaan gedhé ya iku Shell Oil.[2] Nanging, dhèwèké metu lan luwih milih nyambut gawé minagka panulis praktis, kususe ngenani perkembangan komputer.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 10]
  2. a b c d [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 11]