Ada E. Yonath

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ada E. Yonath
Lair (1939-06-22) 22 Juni 1939 (umur 79)
Yerusalem
Padunungan Israèl
Kabangsan Israèl
Babagan Crystallography
Institusi Weizmann Institute of Science
Alma mater Hebrew University of Jerusalem, Weizmann Institute of Science
Misuwur amarga Cryo bio-crystallography
Notable awards Wolf Prize in Chemistry (2006), L'Oréal-UNESCO Award for Women in Science (2008), Bebungah Nobel babagan kimia (2009).

Ada E. Yonath punika direktur lan ahli Crystallograph / biologi molekuler saking Weizmann Institute of Science, Israèl. Ada Yonath pikantuk bebungah Nobel kanggé babagan kimia taun 2009 sesarengan kaliyan Venkatraman Ramakrishnan lan Thomas A. Steitz kanggé asil karya lan risètipun ngenani struktur lan fungsi ribosom.

Réferènsi[besut | besut sumber]


Pranala njawi[besut | besut sumber]