Ada E. Yonath

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ada E. Yonath
Lair (1939-06-22) 22 Juni 1939 (umur 81)
Yerusalem
PadununganIsraèl
KabangsanIsraèl
BabaganCrystallography
InstitusiWeizmann Institute of Science
Alma materHebrew University of Jerusalem, Weizmann Institute of Science
Misuwur amargaCryo bio-crystallography
Notable awardsWolf Prize in Chemistry (2006), L'Oréal-UNESCO Award for Women in Science (2008), Bebungah Nobel babagan kimia (2009).

Ada E. Yonath punika direktur lan ahli Crystallograph / biologi molekuler saking Weizmann Institute of Science, Israèl. Ada Yonath pikantuk bebungah Nobel kanggé babagan kimia taun 2009 sesarengan kaliyan Venkatraman Ramakrishnan lan Thomas A. Steitz kanggé asil karya lan risètipun ngenani struktur lan fungsi ribosom.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]