Acridotheres

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Opisthokonta

Acridotheres
Indian-Mynah444.jpg
Common myna, Acridotheres tristis
Klasifikasi ngèlmiah e
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Passeriformes
Famili: Sturnidae
Génus: Acridotheres
Vieillot, 1816
Spésies

watara 12-16

Acridotheres ya iku salah siji génus manuk jalak kang umum mapan ing dhaqrah tropis. Manuk saka génus iki sumebar ing Asia saka Iran lan mangqtan nganti China lan Indonesia. Cacah loro spésies uga sumebar ing papan kang adoh nganti Afrika Kidul, Israel, Hawaii, Amérika Utara, Australia lan Niu Selan..

Manuk saka génus Acridotheres umumq warna wulunq peteng lan kurang edi; dqnq manuk lanang lan wadon rupanq padha. nalika ngambah lemah manuk génus iki luwih seneng mlaku tinimbang mlumpat.

Spesies Acridotheres antaranq:

Taksonomi grup ini cukup kompleks sehinggan beberapa authoriti memasukkan juga beberapa spésies dari paraphyletic ke dalam grup ini