Acridotheres

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Opisthokonta
Acridotheres
Indian-Mynah444.jpg
Common myna, Acridotheres tristis
Klasifikasi ngèlmiah e
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Passeriformes
Famili: Sturnidae
Génus: Acridotheres
Vieillot, 1816
Spésies

watara 12-16

Acridotheres ya iku salah siji génus manuk jalak kang umum mapan ing dhaérah tropis. Manuk saka génus iki sumebar ing Asia saka Iran lan mangétan nganti China lan Indonesia. Cacah loro spésies uga sumebar ing papan kang adoh nganti Afrika Kidul, Israel, Hawaii, Amérika Utara, Australia lan Niu Selan..

Manuk saka génus Acridotheres umumé warna wuluné peteng lan kurang edi; déné manuk lanang lan wadon rupané padha. Nalika ngambah lemah manuk génus iki luwih seneng mlaku tinimbang mlumpat.

Spesies Acridotheres antarané:

Taksonomi grup ini cukup kompleks sehinggan beberapa authoriti memasukkan juga beberapa spésies dari paraphyletic ke dalam grup ini