Achdiat Kartamihardja

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Achdiat Kartamihardja (lair ing Cibatu, Garut, Jawa Barat, 6 Maret 1911, asring dipun cekak asmanipun dados Achdiat K. Mihardja, punika sastrawan Indonésia ingkang pinunjul. Pendidikan AMS-A Solo lan Fakultas Sastra lan Filsafat UI. Piyambakipun naté nyambut damel dados guru Taman Siswa, redaktur Balai Pustaka, Kepala Jawatan Kebudayaan Perwakilan Jakarta Raya, dosen Fakultas Sastra UI (1956-1961), lan wiwit taun 1961 ngantos pensiun dados dosen kesusastraan Indonésia wonten ing Australian National University, Canberra, Australia. Achdiat ugi naté dados redaktur koran Bintang Timur lan kalawarti Gelombang Zaman (Garut), Spektra, Pujangga Baru, Konfrontasi, lan Indonésia. Sanèsipun punika, piyambakipun naté dados Ketua PEN Club Indonésia, Wakil Ketua Organisasi Pengarang Indonésia, anggota BMKN, angggota Parté Sosialis Indonésia, lan wakil Indonésia wonten ing Kongres PEN Club Internasional ing Lausanne, Swiss (1951).

Karya[besut | besut sumber]

Kumpulan cerpenipun, Keretakan dan Ketegangan (1956) pikantuk Hadiah Sastra BMKN taun 1957 lan novel Atheis (1949) nampi Hadiah Tahunan Pamaréntah RI tahun 1969 (R.J. Maguire nerjemahaken novel punika dhumateng basa Inggris taun 1972 lan dipun damel film déning Sjuman Djaya ing taun 1974).

===Karya sanèsipun===:

Studi Bab Karya Achdiat Kartamihardja[besut | besut sumber]

  • Boen S. Oemarjati, Roman Atheis: Sebuah Pembicaraan (1962)
  • Subagio Sastrowardoyo, Pendekatan kepada Roman Atheis dalam Sastra Hindia Walanda dan Kita (1983).

Ugi Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala Jawi[besut | besut sumber]