Abab mambu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambar Tutuk

Abab Mambu utawi wonten ing Basa Indonesia inggih punika bau mulut wonten ing basa kedokteranipun inggih punika halitosis.[1] Halitosis inggih punika masalah tutuk ingkang dipunalami kaliyan kathah sanget tiyang.[1] Panyebabipun kathah sanget inggih punika amargi tutuk utawa waja punika boten karumat, lara wonten ing ronggga tutuk, tutuk kering lan lelara sanèsipun.[1] Bakteri wonten ing tutuk punika ngasilaken senyawa gas belerang ingkang njalari abab punika mambunipun boten raos sekeco.[1] Manawi panjenengan sadaya boten rajin anggènipun nyikat waja, bakteri punika numpuk wonten ing panganan-panganan ingkang sela-sela waja.[2]

Cara Nyegah Abab Mambu[besut | besut sumber]

Abab mambu punika saged dipuncegah. Cara-cara ingkang saged dipunlakoaken kanggé nyegah abab mambu inggih punika :

1.nyikat waja lan ilat kanti leres.[3]

2.ngginakaken obat kumur klorheksidin. Ananging obat kumur punika boten pareng dipun-ginakaken wonten ing wekdal ingkang langkung dangu.[3]

3.Dipunkathahi sayuran utawi janganan hijau lan woh-wohan.[3]

4.Ngirangi panganan ingkang legi-legi wonten ing antawis makan utama kanggé nyegah wajanipun bolong.[3]

5.Rajin ngresikake karang ana ing waja.[3]

6.Nglakoake penambalan waja ingkang bolong.[3]

7.Ngrapiake tambalan waja.[3]

8.Ngirangi rokok.[3]

9.Ngirangi makanan ingkang ngrangsang bau mulut kados ta jengkol lan bawang. [3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d [1](diakses tanggal 21 September 2012)
  2. ^ [2](diakses tanggal 22 September 2012)
  3. ^ a b c d e f g h i tanggal 21 September 2012)