Abab mambu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gambar Tutuk

Abab Mambu utawi wonten ing Basa Indonesia inggih punika bau mulut wonten ing basa kedokteranipun inggih punika halitosis.[1] Halitosis inggih punika masalah tutuk ingkang dipunalami kaliyan kathah sanget tiyang.[1] Panyebabipun kathah sanget inggih punika amargi tutuk utawa waja punika boten karumat, lara wonten ing ronggga tutuk, tutuk kering lan lelara sanèsipun.[1] Bakteri wonten ing tutuk punika ngasilaken senyawa gas belerang ingkang njalari abab punika mambunipun boten raos sekeco.[1] Manawi panjenengan sadaya boten rajin anggènipun nyikat waja, bakteri punika numpuk wonten ing panganan-panganan ingkang sela-sela waja.[2]

Cara Nyegah Abab Mambu[besut | besut sumber]

Abab mambu punika saged dipuncegah. Cara-cara ingkang saged dipunlakoaken kanggé nyegah abab mambu inggih punika :

1.nyikat waja lan ilat kanti leres.[3]

2.ngginakaken obat kumur klorheksidin. Nanging obat kumur punika boten pareng dipun-ginakaken wonten ing wekdal ingkang langkung dangu.[3]

3.Dipunkathahi sayuran utawi janganan hijau lan woh-wohan.[3]

4.Ngirangi panganan ingkang legi-legi wonten ing antawis makan utama kanggé nyegah wajanipun bolong.[3]

5.Rajin ngresikake karang ana ing waja.[3]

6.Nglakoake penambalan waja ingkang bolong.[3]

7.Ngrapiake tambalan waja.[3]

8.Ngirangi rokok.[3]

9.Ngirangi makanan ingkang ngrangsang bau mulut kados ta jèngkol lan bawang. [3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d [1](diakses tanggal 21 September 2012)
  2. [2](diakses tanggal 22 September 2012)
  3. a b c d e f g h i tanggal 21 September 2012)