A Better Life

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
A Better Life
215px
poster rilis teatrikal
DisutradaraniChris Weitz
DiprodhuseriPaul Junger Witt
Christian McLaughlin
Chris Weitz
Jami Gertz
DiskénariyoniEric Eason
Carita déningRoger L. Simon
DibintangiDemian Bichir
José Julián
DimusikiAlexandre Desplat
SinématografiJavier Aguirresarobe
Dibesut déningPeter Lambert
Perusahaan
prodhuksi
Lime Orchard Productions
Dibabar déningSummit Entertainment
Tanggal metu
  • Juni 24, 2011 (2011-06-24)
Suwéné
94 menit
NagaraAmerika Serikat
BasaInggris
Spanyol
Rantaman$10 juta[1]
Kalarisan$1,759,252[1]

A Better Life nggih punika sesirah filem sandiwara saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Chris Weitz. Skénariyo kagem filem punika kaanggit déning Eric Eason, adhedhasar saking cariyos pakaryanipun Roger L. Simon. Juru damel filem kapasrahaken dhumateng Paul Junger Witt sesarengan Christian McLaughlin, Chris Witz, lan Jami Gertz. Juru musik kalampahi déning Alexander Desplat. Wondéné tanggel jawab sinematografi kaparingaken dhumateng Javier Aguirresarobe, lan juru besut katindakaken déning Peter Lembert. Ingkang kadhapuk maragani filem punika antawisipun Demian Bichir, José Julián, Carlos Linares, lan Eddie Sotelo. Demián Bichir kepara malah mlebet nominasi wonten pahargyan Academy Award untuk Aktor Terbaik. A Better Life kababar ing surya 24 Juni 2011 kagem para pamirsa Amérikah Sarékat

Juru paraga[besut | besut sumber]

  • Demián Bichir minangka Carlos Galindo
  • José Julián minangka Luis Galindo
  • Carlos Linares minangka Santiago
  • Eddie "Piolín" Sotelo minangka Diri Sendiri
  • Joaquín Cosio minangka Blasco Martinez
  • Nancy Lenehan minangka Mrs. Donnely
  • Gabriel Chavarria minangka Ramon
  • Bobby Soto minangka Facundo
  • Chelsea Rendon minangka Ruthie Valdez
  • Kimberly Morales minangka Julia Blanco
  • Lizbeth Leon minangka Lily Castillo

Bebungah[besut | besut sumber]

Pasanggiri Kategori Panampi Kasil
Academy Award Aktor Terbaik dalam sebuah Peran Utama Demián Bichir Nominasi
Independent Spirit Award Pemeran Utama Laki-Laki Terbaik Demián Bichir Nominasi
Screen Actors Guild Award Penampilan Menarik oleh seorang Aktor Laki-Laki dalam sebuah Peran Pendukung Demián Bichir Nominasi
Young Artist Award[2] Penampilan Terbaik dalam sebuah Film Fitur - Aktor Muda Utama José Julián Nominasi

Telenovela[besut | besut sumber]

Telemundo ndamel setunggal telenovela adhedhasar saking filem punika kanthi sesirah Bajo el mismo cielo, ingkang dipun paragani déning Gabriel Porras lan María Elisa Camargo.[3][4] Ing surya 28 Juli 2015, telenovela kasebut dipungiyaraken wonten Telemundo saben Setu dalu, tabuh 9pm/8pm.[5]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b A Better Life ing Box Office Mojo
  2. "33rd Annual Young Artist Awards". YoungArtistAwards.org. Dijupuk 31 Maret 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. Telemundo. "Carlos Martínez" (ing basa Spanish). Dijupuk 25 Juni 2015. 
  4. Gabriel Porras. "Gracias cómplices por el gran apoyo a este humilde jardinero!!! Va con todo para ustedes!!!!!" (ing basa Spanyol). Twitter. Dijupuk 3 Februari 2015.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  5. ""Bajo el mismo cielo", la nueva novela de Telemundo" (ing basa Spanyol). Telemunco.com. 25 Maret 2015. Dijupuk 21 Juli 2015. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]