İmam bayıldı

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
İmam bayıldı
İmam bayıldı AvL.JPG
A plate of İmam bayıldı served with yogurt and rice
Jeneng liyanéİmambayıldı
Panggonan asalTurkey
Tlatah utawa prajaMiddle East
Hawa ajanganRoom temperature or warm
Woworan pokokEggplant, onions, garlic, tomatoes, olive oil
Buku masakan: İmam bayıldı  Médhia: İmam bayıldı

İmam bayıldı [1]   [2] (secara harfiah: " imam semaput") [3] minangka sajian ing masakan Uthmaniyah sing kasusun saka kabèh terong sing diisi bawang, bawang putih lan tomat, lan diresiki lenga zaitun. Iki minangka zeytinyağlı sajian (adhedhasar minyak zaitun ) lan ditemokake ing sebagian besar wilayah bekas Utsmaniyah. Panganan kasebut diwenehake ing suhu ruangan utawa anget.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Speake, Jennifer & LaFlaur, Mark (2002). "imam bayildi". The Oxford Essential Dictionary of Foreign Terms in English (Published online from original 1999 print publication). Oxford University Press. doi:10.1093/acref/9780199891573.001.0001. ISBN 9780199891573. Dibukak tanggal 2020-03-12 – via Oxford Reference.
  2. "TÜRK DİL KURUMU". Tdk.gov.tr. Dibukak tanggal 15 December 2017.
  3. Hugh Fearnley-Whittingstall (15 October 2010). "Hugh Fearnley-Whittingstall's aubergine recipes". The Guardian. Dibukak tanggal 12 May 2015.
  4. "Imam bayildi with BBQ lamb & tzatziki". BBC Good Food (ing basa Inggris). Dibukak tanggal 2019-01-11.