Çökèlèk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pide nganggo çökelek lan isi endhog

Çökelek ( Basa Azéri: Şor ), yaiku salah sawijining jinis keju seger sing difermentasi lan asam / panas saka Turki lan Azerbaijan . [1] Bisa diprodhuksi saka produk sampingan pembuatan butter sing difermentasi kayata buttermilk ( yayıkaltı ), sanajan yoghurt susu skim uga bisa digunakake minangka bahan wiwitan. [2] Sampeyan uga bisa dipikolehi saka yayık ayranı liwat cahya panas. [3] Sanajan katon padha, beda karo Lor, sawijining bentuk produk whey curdled sing padha karo keju pondok . Keş, [4] şor, [5] ekşimik [6] lan minci minangka jeneng lokal sing beda-beda sing ana gandhengane karo çökelek.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Kindstedt, Paul (2012-04-01). Cheese and Culture: A History of Cheese and its Place in Western Civilization (ing basa Inggris). Chelsea Green Publishing. ISBN 978-1-60358-412-8.
  2. Ziraat dergisi (ing basa Turki). Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi. 1979.
  3. Yildiz, Fatih (2016-04-19). Development and Manufacture of Yogurt and Other Functional Dairy Products (ing basa Inggris). CRC Press. ISBN 978-1-4200-8208-1.
  4. Eröz, Mehmet (1991). Yörükler (ing basa Turki). Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı.
  5. Mayadağlı, Hüsniye Zal; Vaḣabzadă, Băkhtii̐ar (1998-01-01). Bahtiyar Vahabzâde: hayatı ve eserleri (ing basa Turki). Türkiye Diyanet Vakfı.
  6. Kurumu, Türk Dil; Demiray, Kemal; Bakr, Muammer (1977). Resimli Türkçe sözlük (ing basa Turki). Türk Dil Kurumu.