Urea

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Urea
Chemical structure of urea Urea 3D structure of urea
Umum
Jeneng internasional Diaminomethanal
Jeneng liya carbamide
Rumus Molekul (NH2)2CO
Rumus bangun NC(=O)N
Massa atom 60.07 g/mol
Penampakan padhetan awarna putih tanpa ambu
CAS number [57-13-6]
Properties
Berat Jenis and phase 1.33•103 kg/m3 [1], solid
Kelarutan jroning banyu 108 g/100 ml (20 °C)
167 g/100 ml (40 °C)
251 g/100 ml (60 °C)
400 g/100 ml (80 °C)
733 g/100 ml (100 °C)
Titik lebur 132.7 °C (406 K)
decomposes
Titik didih n.a.
Keasaman (pKa) 0.18
Kebasaan (pKb) 13.82
Chiral rotation [α]D Not chiral
Kakenthelan  ? cP at ? °C
Kelembaban relatif kritis 81% (20 °C)
73% (30 °C)
Heat of solution in water -57,8 cal/g (endothermic)
46,6 %N
Struktur
Molecular shape  ?
Coordination geometry trigonal planar
Crystal structure  ?
Dipole moment  ? D
Hazards
MSDS J.T. Baker
Main hazards  ?
Titik nyala  ? °C
R/S statement R: ? S: ?
RTECS number  ?
NFPA 704 Cithakan:NFPA 704 estimated
Informasi tambahan
Structure & properties n, εr, etc.
Thermodynamic data Phase behaviour
Solid, liquid, gas
Spectral data UV, IR, NMR, MS
Related compounds
Other anions  ?
Other cations  ?
Related ? biuret
triuret
thiourea
Related compounds  ?
Yèn ora ana panjelasan tambahan,
materi ana ing kondisi standar (at 26 °C, 1 atm)
Infobox disclaimer and references

Urea iku sawijining senyawa organik sing dumadi saka unsur karbon, hidrogen, oksigen lan nitrogen kanthi rumus CON2H4 utawa (NH2)2CO. Urea uga dikenal kanthi jeneng carbamide sing utamané dipigunakaké ing kawasan Eropah. Jeneng liya sing uga kerep dianggo yaiku carbamide resin, isourea, carbonyl diamide lan carbonyldiamine. Senyawa iki arupa senyawa organik sintesis pisanan sing kasil digawé saka senyawa anorganik, sing pungkasané ngruntuhaké konsep vitalisme.

Urea Synthesis Woehler.png

Panemuan[sunting | sunting sumber]

Urea ditemokaké déning Hilaire Roulle taun 1773. Senyawa iki minangka senyawa organik pisanan sing kasil disintesis saka senyawa anorganik.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Urea&oldid=826849"