Toonami

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Logo Toonami

Toonami yaiku merek dagang kang wis kadaptar ing Cartoon Network, wiwitane digunakake kanggo blok acara kang orientasine aksi ing saluran TV Cartoon Network ing saben negar, akeh-akehe Amerika nyiarake kartun lan anime Jepang, kang asale saka Amerika Serikat rikala tanggal 17 Maret 1997 lan rampung tanggal 20 September 2008.[1]

Jeneng Toonami banjur digunakake ing Britania Raya mawa jeneng salah sawijining saluran animasi kang orientasine nggenteni mantan saluran Cartoon Network CNX kang wis dadi jaringan hibrida Toonami/live action.[1] Uga wis dianakake dening 2 pambiwara kang digambar mawa CGI.[2]

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Toonami yaiku blok aksi-animasi utamane Cartoon Network. Blok acara iki, disiarake wiwit dina Senin, 17 Maret 1997, kang nggenteni Power Zon, inkarnasi saka blok Super Advebture kang wis dadi pokok jaringan wiwit 1 Oktober 1992.[3] Toonami wiwitane blok kartun lan anime saben sore kang digawakake dening Space Ghost, saka tahun 1997 nganti 9 Juli 1999.[4]

Setu, 10 Juli 1999 Cartoon Network nganyari Toonami mawa tampilan anyar kang ngginakake pesawat absolution lan pambiwara TOM.[1] Iku uga ngenalake Toonami Midnight Run, blok acara tengah wengi kang pisanane blok jam lima sete bengi ing tengah wengi nganti Maret 2000, rikala dipindah menyang acara wengi ing format wektu sajam nganti sasi Januari 2003.[1]

Toonami diluncurkan Amerika Latin[sunting | sunting sumber]

Desember 2002, Toonami versi Amerika Latin diluncurake mawa blok acara Cartoon Network Latin Amerika.[5] Toonami nyiarake acara kang wis tau disiarake kaya Dragon Ball Z, Gundam Wing, lan Pokemon kaya Inuyasha.[5] Suwene tahun-tahunan, Toonami nambahake acara kaya YuYu Hakusho lan Saint Seiya, kaya versi saiki saka Cyborg 009 lan Astro Boy.[5]


Total Immersion Event[sunting | sunting sumber]

Diwiwiti September 2000, Toonami nyediani interaktif khusus kang diwastani mawa Total Immersion Events.[1] TIE pisanan yaiku The Intruder kang dipambiwrani dening SARA.[1]

2 acara kaya Lockdown lan Trapped in Hyperspace nerusake ngulandharane TON lan SARA, anging tenanan ora nawakake storywise kang akeh.

TIE ing sasi September 2003 yaiku ngalihake widangetan saka ngulandharane TOM lan SARA ngenalake perkawis anyar, donya 2D.[4] Immortal Grand Prix diciptakake dening produsen Toonami Sean Akins lan Jason DeMarco sarta digawe dening studio anime Production I.G, ing 5 cicilan cekak lan tugase mawa pambuka kanggi seri Toonami asli kang pisanan ing November 2005.[4]

Midnight Run[sunting | sunting sumber]

Blok acara kang disiarake antawise tahun 1999-2003 iki ana ing jam 00:00 wektu wetan.[1] Isine acara kaya Sailor Moon, Voltron, Rpbotech, Dragon Ball Z, Gundam Wing, G Gundam,Gundam 08th MS Team, dan Outlaw Star.[2] MIdnight Run rada luwih akeh perange dibandingake wektu padinan. Iki ana ing satitik kang ngamot versi Gundam Wing.[1]

Pambiwara[sunting | sunting sumber]

Wiwitane, Molar saka Space Ghost Coast to Coast yaiku pambiwara acara Toonami.[3] Pungkasane, TOM sing nyekel.[3] Dheweke sasuwene mlaku dikenalake menyang komputer kapal mawa online game kang dikatutake ing jero alur carita kang kedadeyan ing kapal. [1]Diwastani kapal mung amerga matine TOM kang asli ing salah sawijining alur cerita iki lan tekane TOM 2, kang peteng lan modele luwih cilik.[1] RIkala akhire ndarat ing Toonami panggonan kang pungkasan ing Setu wengi, kapal iku pungkasane digenteni dening robot lan kanca-kancane.[3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j (id)Aora TV (dipunundhuh tanggal 8 februari 2013)
  2. ^ a b (id)Antaranews (dipunundhuh tanggal 8 februari 2013)
  3. ^ a b c d (id)Toonami Tom (dipunundhuh tanggal 8 februari 2013)
  4. ^ a b c (id)Sindikasi (dipunundhuh tanggal 8 februari 2013)
  5. ^ a b c (id)Toonami diluncurkan (dipunundhuh tanggal 8 februari 2013)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Toonami&oldid=841914"