Tlaga Rawa Pening

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tlaga Rawa Pening
Tlaga Rawa Pening - Tlaga Pening ing taun 2008
Tlaga Pening ing taun 2008
Koordinat 7°17′S 110°26′E / 7.283°S 110.433°E / -7.283; 110.433Koordinat: 7°17′S 110°26′E / 7.283°S 110.433°E / -7.283; 110.433
Ana ing negara Indonesia
Wiyar lumahing tlaga Cithakan:Convert/ha
Enceng gondhok ing Rawa Pening (taun 1918)

Rawa Pening ("pening" asale saka tembung "bening") yaiku tlaga kang uga dadi papan plesiran kang ana ing Kabupaten Semarang, Jawa Tengah.[1] Ambane 2.670 hektare, panggonane ana ing wilayah Kecamatan Ambarawa, Bawen, Tuntang, lan Banyubiru.[1] Rawa Pening panggone ing cekungan paling ngisor lereng Gunung Merbabu, Gunung Telomoyo, lan Gunung Ungaran.[1] Tlaga iki pernah kadadeyan banyune ngganti asat.[1] Pernah dadi panggonan kanggo golek iwak, saiki arep kabeh ketutup tanduran eceng gondok.[1] Enceng gondok iki uga wis nutupi Kali Tuntang, paling akeh bagian pinggir.[1] Kanggo ngresiki enceng gondok utawa spesies invasif iki dilakokake kanthi cara ngresiki sarta diiadakake pelatihan gunane eceng gondok kanggo kerajinan.[1]

Menurut legenda, Rawa Pening kadadeyan saka lubere banyu kang mili saka bekas dudutan sada utawa ing basa Indonesia diarani lidi kang dilakokake dening Baru Klinthing.[2] Crita Baru Klinthing kang maleh dadi bocah cilik kang lagi lara lan ambune amis, saengga orra bisa ditampa dening masyarakat amarga awake kang kebak borok lan ambune kang amis.[2] Nanging akhire Baru Klinthing iki mau ditulung dening randha kang wis tua.[2]

Tlaga rawa pening iki disenengi dening para wisata kanggo obyek wisata pemancingan lan kanggo olahraga banyu.[2] Nanging saiki , para wong kang golek iwak nganggo prau, praune angel obah amarga akehe tanduran enceng gondok.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id)Legenda Rawa Pening (Dipuntingali tanggal 2 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e (id)RAWA PENING (Dipuntingali tanggal 2 Agustus 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tlaga_Rawa_Pening&oldid=831664"