Ambarawa, Semarang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kecamatan Ambarawa
Locator Kecamatan Ambarawa.png
Peta lokasi Kecamatan Ambarawa
Provinsi Jawa Tengah
Kabupatèn Semarang
Jembar wewengkon 56,11 km²
Cacah pedunung 80.801
 - Kapadhetan 7 jiwa/daa
Desa/kelurahan -

Ambarawa iku salah siji kecamatan ing kabupatèn Semarang, provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Kecamatan iki jebaré watara 5.611 hèktar. Cacahing pedunung 80.801 jiwa kanthi kapadhetan 14 jiwa per ha. Ing jaman karajan Mataram (Amangkurat II) kawasan iki arané Limbarawa. Ambarawa naté dadi ibukutha Kabupatèn Semarang. Saiki ibukuthané yakuwi kutha Ungaran. Ambarawa jga dijuluki kutha Palagan Ambarawa, lan dunungé Musium Palagan Ambarawa, Musium Kereta Api Ambarawa lan Benteng Williem II.

Kecamatan iki wewatesan :

ing sisih lor karo: Kabupatèn Kendhal, kecamatan Bergas, kecamatan Bawèn
ing sisih kidul karo: Kecamatan Jambu, kecamatan Banyubiru
ing sisih kulon karo: Kecamatan Sumawana
ing sisih wétan karo: Kecamatan Bawèn, Rawa Pening

Desa-Desa[sunting | sunting sumber]

Désa-désa ing kecamatan Ambarawa yaiku: désa Banyubiru, Baran, Barang, Bejalen, Kranggan, Kupang Kidul, Kupang Lor, Kupang, Lodoyong, Losari, Ngampin, Panjang, Pasekan, Pojoksari lan désa Tambakbaya

Déné sawetara désa asal saka wilayah kecamatan iki sawisé pamekaran wilayah dadi wilayahé kecamatan Bandhungan[1]:

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ambarawa,_Semarang&oldid=805629"