Bawèn, Semarang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Bawen, Semarang)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kecamatan Bawèn
Locator Kecamatan Bawen ing Kabupaten Semarang.png
Peta lokasi Kecamatan Bawèn
Provinsi Jawa Tengah
Kabupatèn Semarang
Jembar wewengkon - km²
Cacah pedunung -
 - Kapadhetan - jiwa/km²
Desa/kelurahan -


Kecamatan Bawèn iku salah siji kecamatan ing kabupaten Semarang, provinsi Jawa Tengah, Indonesia. Lokasi geografis kecamatan Bawèn klebu strategis amarga dumunung ing dalan simpang poros Semarang - Magelang lan Semarang - Solo. Kanggo nglancaraké arus lalu lintas ing jalur iki wis diwiwiti proyek pembangunan dalan tol Semarang-Solo sing dawané 75,60 km, dumadi saka rong ruas, yakuwi ruas Semarang-Bawèn dawané 23,10 km lan ruas Bawèn-Solo dawané 52,50 km. Ruas Semarang-Bawèn dipérang dadi rong sèksi. Sèksi I Semarang-Ungaran dawané 14,10 km lan sèksi II Ungaran-Bawèn sing dawané 9 km.[1]

Kecamatan iki wewatesan :

ing sisih lor karo: Kecamatan Bergas, Kecamatan Pringapus
ing sisih kidul karo: Rawa Pening
ing sisih kulon karo: Kecamatan Ambarawa
ing sisih wétan karo: Kecamatan Tuntang

Désa-Désa[sunting | sunting sumber]

Désa-désa ing kecamatan Bawèn ana 9 désa, yakuwi: Désa Asinan, Bawèn, Doplang, Harjasari, Kandhangan, Lemahireng, Palasiri, Poncorusa lan désa Samban

Telu désa liyané sing asalé saka kecamatan iki sawisé pamekaran mlebu dadi wilayah kecamatan Bandhungan[2]. Désa-désa kasebut yakuwi: désa Jimbaran, Pakopen, lan désa Sidomukti

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bawèn,_Semarang&oldid=805632"