Tilpun

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tilpun

Tilpun utawa télépun (saka basa Yunani télé (τηλέ) = adoh lan phone (φωνή) = swara) iku sawijining piranti télékomunikasi sing dienggo ngirim lan nampa swara (biasané pacelathon). Biasané wong loro sing wicara, nanging kadhangkala telu utawa luwih. Piranti iki salah sijining piranti omah-omah sing akèh dhéwé lan umum dhéwé dienggo. Tilpun biasané operasiné mawa transmisi sinyal listrik ngliwati jaringan tilpun sing njlimet lan bisa nggawé para panganggo tilpun bisa komunikasi antara siji lan mèh kabèh panganggo tilpun. Tilpun ditemokaké déning Alexander Graham Bell nalika taun 1876.[1]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tilpun&oldid=815195"