Tilpun sélulèr

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
evolusi handphone

Tilpun sélulèr kuwi istilah sing rakèt sesambungané karo télékomunikasi.[1] Handphone utawa tilpun sélulèr kuwi wujud pengembangan téknologi télépon kang perangkaté bisa digunakake kanthi pindhah-pindhah panggon.[1]

Sejarah Tilpun sélulèr[sunting | sunting sumber]

Tilpun sélulèr utawa telepon genggam iki ditemokake ing taun 1921 nalika Departemen Kepolisian Detroit Michigan nyoba nggunakaké télépon ''mobile'' saarah.[2]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Wiktionary-logo-en.png
Pirsani informasi ngenani Tilpun sélulèr ing KamusWiki.
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Tilpun sélulèr ing Wikimedia Commons.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. http://www.mytips.tk
  2. http://www.bagansiapiapi.net/id/blogdetail.php?id=59
  3. http://www.kalbarinfo.com/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=232
  4. http://www.e-dukasi.net/pengpop/pp_full.php?ppid=316&fname=sejarah.htm
  5. http://www.cool-cellphones.com/mobile-news/mobile-ph...
  6. http://www.electroniclab.com/index.php?option=com_content&view=article&id=40:teknologi-telekomunikasi-seluler-generasi-3-3g-pertarungan-cdma-versus-umts&catid=11:labtelko&itemid=14
  7. http:// monet.postech.ac.kr/new2008/research.html
  8. http://www.stroud.gov.uk/docs/cassiopea/phone_work
  9. http://nimupedia.blogspot.com/2011/08/pengertian-telepon-genggam.html

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b total (kaundhuh tanggal 7 April 2011)
  2. ^ mmionline(kaundhuh tanggal 7 April 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tilpun_sélulèr&oldid=884684"