Teriyaki

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Teriyaki daging ayam

Teriyaki (照り焼き, てりやき?) yaiku cara masak panganan Jepang kang dipanasake utawa dipanggang ing wajan utawa tralis wesi kanggo manggang nganggo saus teriyaki (tare). Saus teriyaki digawe saka kecap asing (shōyu), sake kanggo masak lan gula pasir ngaggo takeran 1:1:1. Bahan kang utama saka saos teriyaki iki yaiku mirin.[1]

Tembung teriyaki saka tembung teri ksng tegese cumlorot (jalarang ngandhut gula), lan tembung yaki kang tegese dibakar utawa dipanggang. Nalika nggawe teriyaki, bahan-bahan pangan kang arep dipanggang diclupake lan diolesi saos teriyaki nganti bener-bener mateng. Ing Jepang, bahan kang padatan dianggo teriyaki yaiku iwak (salem), tongkol, mackarel, trout, utawa marlin). Déné ing saliyane Jepang padatan nganggo daging pitik, sapi, babi, utawa unus lan bahan saka téla konnyaku.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Teriyaki&oldid=832306"