Segara wedhi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tampilan khas sawijining segara wedhi.

Jroning istilah geografi, segara wedhi utawa padhang pasir iku sawijining dhaérah sing nampa curah udan sethithik banget - kurang saka 250 mm per taun. Segara wedhi dianggep nduwèni kamampuan cilik kanggo ndhukung kauripan. Yèn dibandhingaké karo wilayah sing luwih teles bab iki manawa bener,senadyan yèn diamati sacara saksama, segara wedhi kerep nduwèni kauripan sing biasané kasamun (utamané ing wayah awan) kanggo njaga cairan awak. Kurang luwih saprotelon wilayah bumi arupa segara wedhi.

Bentang segara wedhi nduwèni sawetara ciri umum. Segara wedhi sebagéyan gedhé dumadi saka watu karang. bukit pasir sing disebut erg lan dhataran mawa watu minangka wujud liya saka segara wedhi.

Segara wedhi kadhangkala nduwèni kandhutan cadhangan mineral sing aji sing kabentuk ing lingkungan garing (Inggris: arid) utawa kapapar déning erosi. Garingé wilayah segara wedhi andadèkaké papan sing idéal kanggo pangawetan barang paninggalan sajarah sarta fosil.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Segara_wedhi&oldid=826196"