Sawo durèn

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sawo Duren
macem-macem kultivar sawo duren
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
Subkrajan: Tracheobionta
divisio: Magnoliophyta
Subdivisio: Spermatophyta
kelas: Magnoliopsida
Subkelas: Dilleniidae
ordo: Ericales
kulawarga: Sapotaceae
Genus: Chrysophyllum
Species: C. cainito
Jeneng binomial
Chrysophyllum cainito
L., 1753

Sawo durèn yaiku jeneng sawijining ninis woh saka suku sawo-sawoan (Sapotaceae). woh iki uga dikenal kanthi jeneng sawo apel, sawo ijo utawa apel ijo (Jw.), sawo hejo (Sd.), sawo kadu (Banten), lan kenitu utawa manécu (Jatim).

jeneng-jeneng ing basa asing tuladhane ing Filipina dijenengi cainito, ing Inggris dijenengi caimito lan star apple, ing Thailand dijenengi sataa appoen lan ing Malaysia dijenengi sawu duren lan pepulut. Sawo duren uga dikenal kanthi pirang-pirang jeneng ing antarane chicle durian, sterappel, golden leaf tree, abiaba, pomme de lait, estrella, aguay lan liya-liyane. Menawa jeneng elmiahe yaiku Chrysophyllum cainito.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sawo_durèn&oldid=835792"