Rihanna

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rihanna

Rihanna nalika nyanyi menyang Kanada
Latar wuri
Jeneng Robyn Rihanna Fenty
Alias RiRi
Lair 20 Februari 1988 (umur 26)
Asal Flag of Barbados.svg Saint Michael, Barbados
Génré R&B
Pegawéyan Penyanyi, aktris, model, penulis lagu, penari, direktur video [1]
Taun aktif 2005 – sekarang
Label Def Jam / SRP
Magepokan karo Jay-Z, Ne-Yo, Eminem, Nicki Minaj, Justin Timberlake
Situs wèb Official Website

cetnter

Rihanna iku sawijining penyanyi Amérika Sarékat. Dhèwèké lair ing kutha Saint Michael, Barbados ing tanggal 20 Februari 1988. [2] Rihanna nduwèni jeneng jangkep Robyn Rihanna Fenty. [2] Awalé, Rihanna mung sinau nyanyi kanthi otodidak. [2] Dhèwèké tau dikenal warga Barbados nalika nyanyikaké tembang Hero tembangé Mariah Carey nalika ana acara ing sekolahané. [2] Rihanna ora tau nduwèni pikiran yèn bakalé ketemu Evan Rodgers, produser saka New York lan manggon ing Amèrika. [2] Evan Rodgers banjur nepungaké Rihanna karo Jay-Z kang nalika iku dadi CEO ing Def Jam Records. [2] Nalika ngrungokaké swarané Rihanna, Jay-Z yakin yèn Rihanna bakalé dadi bintang.[2] Album kang pisanan Rihanna yaiku Music Of The Sun. [2] Sawisé iku disusul album liyané,yaiku A Girl Like Me lan Good Girl Gone Bad.[2] Saliyané nyanyi, Rihanna tau njajal akting ing film Bring It On: All Or Nothing ing taun 2006.[2] Kénya kang tau pacaran karo Chris Brown iku, tau terkenal amarga tembangé Umbrella. [2]


Diskografi[sunting | sunting sumber]

  • Music of the Sun (2005)
  • A Girl Like Me (2006)
  • Good Girl Gone Bad (2007)
  • Rated R (2009)
  • Loud (2010)

Tour[sunting | sunting sumber]

  • Rihanna: Live in Concert Tour (2006)
  • The Good Girl Gone Bad Tour (2007 - 2009)
  • Last Girl on Earth Tour (2010 - 2011)
  • Loud Tour (2011)
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rihanna&oldid=830000"