Chris Brown

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Chris Brown

Latar wuri
Jeneng Christopher Maurice Brown
Lair 5 Mei 1989 (umur 24)
Asal Tappahannock, Virginia, Amèrika Sarékat
Génré R&B, pop, dance
Pegawéyan Penyanyi-panulis lagu, rapper, penari, aktor
Taun aktif 2005–saiki
Label Jive, Zomba, LBW
Situs wèb ChrisBrownWorld.com

Chris Brown kang nduwèni jeneng jangkep Christopher Maurice Brown iku, lair ing Tappahannock, Virginia, Amèrika Sarèkat tanggal 5 Mei 1989. [1] Dhèwèkè kalebu penyanyi saka ras kulit ireng.[1] Chris Brown yaiku salah siji penyanyi lanang kang nyanyikaké jinis musik RnB. [1][2] Kawit cilik Chris wis mulai ngatonaké yèn dhéwéké nduwèni bakat nari. [1] Nalika umur 11 taun, Chris nembé sadhar yèn dhéwèkè uga nduwèni bakat nyanyi. [1] Taun 2004, Chris nggawé kontrak karo Jive Records lan ngrekam album kapisanané kanthi irah-irahan Chris Brown kang metu ing taun 2005. [1] Album kapisanan iki bisa payu didol nganti 155.000 copy suwèné mung seminggu thok.[1] Kasuksésan iki dibuktékaké ing album kang kaping pindho kanthi irah-irahan Exclusive ing taun 2006. [1] Album iki bisa payu nganti 300.000 copy mung ing minggu kang pisanan saka metune album iku.[1]

Chris tau digosipaké pacaran karo penyanyi Rihanna. [1][2] Nanging ing tanggal 8 Februari 2009, Chris Brown dicekel pulisi amarga gelut karo Rihanna. [1]


Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k (id)KapanLagi.com
  2. ^ a b (id)MetroTVNews.com


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.


Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Chris Brown ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Chris_Brown&oldid=830078"