Mariah Carey

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mariah Carey

Mariah Carey
Latar wuri
Jeneng Mariah Angela Carey
Asal New York City, New York,
Amerika Serikat
Génré Pop, R&B
Pegawéyan Penyanyi, penulis lagu, produser rekaman, direktur video musik, aktris
Taun aktif 1990–sekarang
Label Island
Magepokan karo Nick Cannon, Jermaine Dupri, Da Brat, Randy Jackson, The Dream, Walter Afanasieff
Situs wèb www.mariahcarey.com

Mariah Carey, artis kang lair tanggal 27 Maret 1970 ing Huntingtown, Long Island, New York) iku sawijining panyanyi saka Amérika Sarékat. [1] Mariah Carey iku bapané asalé saka Venezuela lan ibuné wong AS katurunan Irlandia. [1] Mariah iku panyanyi AS sing paling akèh nduwé hit nomor 1. [1] Agama Mariah Carey yaiku Katolik. [1] Mariah Carey nduweni dhuwur 5’ 9’’. [1] Kewarganegaraane Amerkia. [1] Mariah Carey nduweni rambut kang wernane soklat lan mripate awarna coklat. [1] Kenya lahir saka pasangan Alfred Roy Carey, minangka Insinyur Penerbangan lan Patricia Hickey, minangka mantan pelatih vocal lan penyanyi opera. [2] Carey kalebu anak ing ragil kanthi kakange Morgan lan Alison. [2]

Mariah Carey tau pacaran karo Derek Jeter, yaiku pemain baseball. [1][2] Dheweke uga tau pacaran karo penyanyi pop Luis Miguel nalika taun 1998 nganti taun 2001. [2] Carey nikah karo eksekutif rekaman Columbia Records, Tommy Mottola lan ora suwe akhire pegatan. [2] Banjur dheweke nikah karo aktor Nick Cannon kawit 30 April 2008. [2]

Karir[sunting | sunting sumber]

Mariah Carey mulai terkenal kawit taun 1990. [1] Mariah Carey tau ngetokake album rohani, yaiku Merry Christmas ing jerone ana tembang All I Want for Christmas Is You. [1] Carey uga tau ngetokake album kanthi irah-irahan Glitter. [1] Ing sasi April 2005 Carey ngetokake album maneh kanthi irah-irahan The Emancipation Of Mimi. [1] Kanthi tembang We Belong Together, album iki bisa ndadekake dheweke entuk 8 nominasi ing ajang Grammy Awards ing taun 2006. [1] Ing tanggal 15 April 2008 Carey ngrilis album maneh kanthi itah-irahan E=MC2. [1] Ing album iki, dheweke njagokake tembang Bye Bye, I'll Be Lovin' U Loving Time lan I Stay in Love. [1] Ing purwakaning adol album iki bisa kadol nganti 463 ewu copy. [1] Ora mung pinter nyanyi thok, dheweke uga pinter main film layar lebar. [1] Film kang tau dimainake Mariayh Carey yaiku The Bachelor ing taun 1999, Glitter ing taun 2001, Wisegirls ing taun 2002, lan State Property 2 ing taun 2005. [1]

Prestasi[sunting | sunting sumber]

  • Grammy Awards ing kategori Best New Artist lan Best Female Pop Vocal Performance kanthi tembang singgele, Vision of Love. [1]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mariah_Carey&oldid=815240"