Justin Timberlake

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Justin Timberlake
Justin Timberlake
Justin Timberlake
Jeneng lair Justin Randall Timberlake
Lair 31 Januari 1981 (umur 33)
Memphis, Tennessee,
United States
Asal Shelby Forest, Tennessee, United States
Genre Pop, dance, R&B
Pegawéyan Singer-songwriter, musician, record producer, dancer, actor
Instrumèn Vocals, keyboards, guitar, beatboxing
Taun aktif 1993–present
Label Jive
Associated acts 'N Sync, The Y's
Situs wèb www.justintimberlake.com

Justin Timberlake miyos ing Memphis, Tennessee tanggal 4 Februari 1981. Bapaké yaiku Randy Timberlake lan ibuné yaiku Lynn Harless. Justin Timberlake iku warga Amerika Serikat sing penggaweané nembang. Jenenge dikenal wiwit dadi anggota grub band lanang 'N Sync. Taun 2002, Justin mulai karir solo lan ngluncurné album Justified, album iku payu luwih 7 yuta kopi sak dunyo. Ing taun 2004, Justin Timberlake menangake penghargaan Grammy dening kategori Album lan lagu (Cry me a river) paling apik.

Wiwit taun 2002, Justin Timberlake ribet karo nulis lagu gawé album soloné lan putus karo pacaré Britney Spears wektu iku. Taun 2004, Justin dadi pacaré Cameron Diaz.

Bisnis[sunting | sunting sumber]

Justin Timberlake uga dhuwe pirang-pirang usaha, kayata:

Restoran[sunting | sunting sumber]

Justin Timberlake dhuwe tiga restoran-bareng(gabungan ska wong liya) ing Amerika Serikat: "Chi" dibuka ing West Hollywood, California ing taun 2003, "Destino" lan "Southern Hospitalty" ing New York dibuka ing taun 2006 lan 2007.

Tequila[sunting | sunting sumber]

Justin uga dhuwé merek tequila dhewe sing disebut "901"; jeneng iku dijupuk saka bagean kode area kelairané ing kutha Memphis. Tequila iku mimikan distilasi saka wit agave sing asalé saka kutha Tequila, Mexico.

Perusahaan Klambi[sunting | sunting sumber]

Ing taun 2005, Justin Timberlake lan kancané Ayala, ngluncurné perusahaan klambi, William Rast. Ing taun 2007, perusahaané wis nggawé jaket, sweater, celana jins lan kemeja.

Golf[sunting | sunting sumber]

Ing taun 2007, Justin Timberlake tuku usaha Golf Big Creek Golf Course ing kutha kelairané, Millington, Tennessee, sing dibangun bali minangka Mirimichi Golf Course sing ngutamakaké ramah lingkungan karo biaya kurang-luwih $ US16 yuta. Iki dibuka meneh tanggal 25 Juli 2009, tapi ditutup meneh tanggal 15 Januari 2010 gawé perbaikan luwih lanjut.

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Album Solo[sunting | sunting sumber]

DVD[sunting | sunting sumber]

Tur Konser[sunting | sunting sumber]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Film
Taun Film Peran Catetan
2000 Longshot Valet
Model Behavior Jason Sharpe TV film
2001 On the Line Make-up artist Uncredited cameo
2005 Edison Josh Pollack
2006 Alpha Dog Frankie Ballenbacher
Black Snake Moan Ronnie
2007 Shrek the Third Artie Pendragon Ngisi suara
Southland Tales Pvt Pilot Abilene
2008 The Love Guru Jacques "Le Coq" Grande
2009 The Open Road Carlton Garrett
2010 Shrek Forever After Artie Pendragon Ngisi Suara
The Social Network Sean Parker Dirilis 1 Oktober
Yogi Bear Boo-Boo Bear Dirilis 17 Desember
Acara ing Televisi
Taun Irah-irahan Peran Catetan
1993–1995 The Mickey Mouse Club Awaké dhewe
1999 Touched by an Angel Street performer "Voice of an Angel"
2005–2009 Saturday Night Live Pirang-pirang peran Telu Episode
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Justin_Timberlake&oldid=840571"