Eminem

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Eminem

Latar wuri
Jeneng Marshall Bruce Mathers III
Alias Slim Shady
Lair 17 Oktober 1972 (umur 42)
St. Joseph, Missouri, Amerika Serikat
Asal Detroit, Michigan, Amerika Serikat
Génré Hip Hop
Pegawéyan Rapper
Produser rekaman
Aktor
Taun aktif 1995 - saiki
Label Bassmint
Mashin' Duck
Web
Interscope
Aftermath
Shady
Magepokan karo D12
Dr. Dre
Shady Records
50 Cent
Nate Dogg
Obie Trice
Situs wèb www.eminem.com

Marshall Bruce Mathers III (lair ing Detroit, Michigan, Amerika Serikat, 17 Oktober 1972; umur 42 taun), utawa asmane Eminem (ditulis EMINƎM), nggadhahi panguripan kalih Slim Shady, yaiku penyanyi rapper ingkang kadonyan, lan uga aktor lan produser saka nagari Amerika Serikat. Asmane ingkang kadonyan, ngankat asma grup band D12 dadi grup hip hop ingkang saged sukses makaryo. Eminem inggih punika dadi anggota grup rap Bad Meets Evil, ingkan didamel piyambak lan Royce Da 5'9". Albume Eminem miwiti laris rikala taun 2000. Eminem diparingi sandhang artis ingkang albume laris saben labuh kaliyan majalah-majalah musik lan uga diparingi urutan 82 dadi "The 100 Greatest Artists of All Time" kaliyan majalah Rolling Stone. Piyambake nyandhang dadi Raja Hip Hop kaliyan majalah ingkang sami. Eminem sampun makarya, lan karya-karyane sampun laris kacethak ing Billboard 200 (inggih kaliyan Bad Meets Evil lan D12). Eminem sampun ngadol 42 yuta track lan 41.5 yuta album ing Amerika Serikat lan 90 yuta luwik kathah ing dunya.

Séjarah[sunting | sunting sumber]

Nalika Taun 1972[sunting | sunting sumber]

Eminem iku lair taun 1972 nalika ing kutha Saint Joseph, Missouri [1]. Bapake Eminem, nalika piyambake umur 18 wulan, ninggal ibune. Dene nalika iku ménawa uripe kalih ibune pindhah-pindhah griya, kayata ing kutha Kansas City, Savannah, lan uga Warren [2].

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Filmography[sunting | sunting sumber]

Year Title Role Notes
2000 Da Hip Hop Witch Himself
2000 Up in Smoke Tour Himself Concert film
2000 The Slim Shady Show Various
2001 The Wash Chris Uncredited
2002 8 Mile Jimmy "B-Rabbit" Smith, Jr. MTV Movie Award for Best Male Performance
MTV Movie Award for Best Breakthrough Male Performance
Teen Choice Award for Choice Movie Actor – Drama/Action Adventure
Teen Choice Award for Choice Movie Breakout Star – Male
Nominated – CFCA Award for Most Promising Performer
Nominated – OFCS for Best Breakthrough Performance
For awards for the song "Lose Yourself", see List of awards and nominations received by Eminem
2003 50 Cent: The New Breed Himself Documentary
2004 Crank Yankers Billy Fletcher (season 2: episode 21)
2005 50 Cent: Bulletproof Detective McVicar Voice, Video Game[3]
2009 Funny People Himself Cameo[4]
2010 Entourage Himself "Lose Yourself" (season 7: episode 10)
2012 Something from Nothing: The Art of Rap Himself Documentary
2012 How to Make Money Selling Drugs[5] Himself Documentary

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Eminem&oldid=863042"