Ribosom

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Diagram sel eukariota, nedahake komponen-komponen subselular. Organel-organel: (1) nukleolus (2) nukleus (3) ribosom (4) vesikel (5) reticulum endoplama ER (6) badan Golgi (7) citoskeleton (8) smooth ER (9) mitokondria (10) vakuola (11) sitoplasma (12) lisosom (13) sentriol ing sentrosoma

Ribosom iku organel cilik lan padhet sajroning sel sing gunané minangka papan sintesis protein. Ribosom dhiameteré watara 20 nm sarta kapérang saka 65% RNA ribosom (rRNA) lan 35% protein ribosom (karan Ribonukleoprotein utawa RNP). Organel iki mertalaké mRNA kanggo mbentuk ranté polipeptida (yaiku protein) migunakaké asam amino sing digawa déning tRNA ing prosès translasi. Ing njero sel, ribosom kasuspensi sajroning sitosol utawa kaiket ing retikulum endoplasma kasar, utawa ing membran inti sel.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ribosom&oldid=819562"