Organel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Skema sel kéwan khusus sing nunjukaké komponèn subsel. Organel: (1) nukleolus (2) nukleus (3) ribosom (4) vesikula (5) retikulum endoplasma kasar (RE) (6) badan Golgi(7) Sitoskeleton (8) RE alus (9) mitokondria (10) vakuola (11) sitoplasma (12) lisosom (13) sentriol

Ing bidhang biologi sel, organel iku salah siji saka pérangan struktur kanthi fungsi khusus sing ngambang ing sitoplasma sel eukariot. Biyèn, organel ditepungi kanthi migunakaké mikroskop, uga migunakaké fraksinasi sel.

Sapérangan organel sing mungel asalé saka bakteri endosimbion:

Organel liyané klebu:

Struktur-struktur liya sing ana kaitané:

Pirsanana uga[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Organel ing Wikimedia Commons.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Organel&oldid=815915"