Retikulum endoplasma

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jaringan Reticulum endoplasma ing saubengé nukleus

Retikulum Endoplasma (RE, utawa endoplasmic reticula) iku organel sing bisa ditemokaké ing saben sèl eukariotik. Retikulum Endoplasma minangka bagéan sèl sing dumadi saka sistem membran. Ing saubengé Retikulum Endoplasma iku ana bagéan sitoplasma sing disebut sitosol utawa cytosol. Retikulum Endoplasma dhéwé dumadi saka ruangan-ruangan kothong sing ditutupi nganggo membran kanthi kandel 4 nm (nanometer, 10-9 meter). Membran iki magepokan langsung karo selimut nukleus utawa nuclear envelope.

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Retikulum endoplasma ing Wikimedia Commons.