Rempah-rempah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Rempah-rempah yakuwi bagéan tanduran sing nduwèni aroma utawa rasa kuwat sing dipigunakaké minangka bumbu, pangawèt utawa panambah rasa jroningmasakan. Rempah-rempah biasané dibédakaké saka tanduran liya sing dipigunakaké kanggo tujuan sing mêh padha, kayadéné tandura obat, sayuran mawa aroma, lan woh garing.

Rempah-rempah minangka barang dagangan paling aji ing zaman prakolonial. Akèh rempah-rempah sing biyèn dipigunakaké jroning pangobatan, ananging saiki wis suda.

Rempah-rempah dadi salah siji alesan kena apa panjelajah Portugis Vasco Da Gama lelana nganti tekan India lan Maluku. Rempah-rempah iki uga sing nyebabaké Walanda banjur nyusul menyang Maluku, sauntara Spanyol ing sangisoré pimpinan Columbus wis luwih dhisik golèk dalan tumuju ngétan ngliwati dalan liya lan pungkasané malah mendharat ing bawana Amérika.

Rempah-rempah India:

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Daftar rempah-rempah[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Tanduran-obat-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rempah-rempah&oldid=815334"