Kapulaga

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kapulaga
Kapulaga (Amomum compactum)
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Liliopsida
ordo: Zingiberales
kulawarga: Zingiberaceae
Genus: Amomum
Species: A. compactum,
Jeneng binomial
Amomum compactum
Soland. ex Maton (1811)
Sinonim
  • Amomum cardamomum auct., non L (1753)
  • A. kepulaga Sprague & Burkill (1929)

Kapulaga, ing basa latin jenengé Amamun campactum soland, yaiku salah sawijining rempah kanggo bumbu pawon. [1] Rempah iki rasané rada pait, nanging bisa mènèhi rasa anget ing awak. [1] Kapulaga uga bisa kanggo obat. [1] Kapulaga nduwèni ambu sedhep mula wong Inggris njenengaké kapulaga minangka grains of paradise. [1] Ambu sedhep iki asalé saka kandungan minyak atsiri. [1] Minyak atsiri nduwèni lima zat utama, yaiku:

  1. borneol , ambunè kaya kamper, [1]
  2. alfa-terpinilasetat sing wanginé kaya ambuné jeruk pettigrain, [1]
  3. limonen sing wanginé kaya ambuné jeruk keprok , [1]
  4. alfa terpinen sing wanginé kaya ambuné jeruk sitrun, [1]
  5. cineol sing sedhep rada pedheslan anget kaya minyak kayu putih. [1]

Penyakit sing bisa diobati nganggo Kapulaga[sunting | sunting sumber]

  1. Kejang weteng, rematik: kabeh perangan ing tanduran iki, kalebu oyodé, digodhog kurang luwih seprapat jam, banjur disaring, lan diombé. [1]
  2. Demam: wit kapulaga digodhog kurang luwih seprapat jam, banjur disaring, lan diombé. [1]
  3. Batuk: who kapulaga dipamah. [1]
  4. supaya ora mual : woh kapulaga digodhog lan dipangan. [1]
  5. weteng kembung: 5 woh kapulaga dikumbah, 5 iris jahé dikumbah dhisik sadurungé diiris-iris.[2] Godhog nganggo banyu segelas, nganti sisa banyu setengahé.[2]Sawisé adhem banjur diombé, sedina sepisan.[2]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n (id)Manfaat Kapulaga.(diakses tanggal 7 Maret 2011)
  2. ^ a b c (id)Kesehatan tanaman Obat .(diakses tanggal 7 Maret 2011)

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kapulaga&oldid=829591"