Pontifex Maximus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Politik Romawi kuno

Patung kaisar Augustua yang mengenakan jubah Pontifex Maximus.

Pontifex Maximus yaiku pendeta kang paling dhuwur sajroning Collegium Pontificum (Perkumpulan pendeta) ing mangsa Romawi kuno[1]. Jabatan iki yaiku posisi kang paling penting sajroning agama Romawi kuno. Posisi iki wiwitane mung entuk dicekel dening wong bangsawan nganti taun 254 SM, nalika sawijining pawongan biasa kasil nyekel posisi iki. Ing mangsa Republik, jabatan Pontifex Maximus yaiku jabatan keagamaan kang kapisah saka pamarentahan nanging ing mangsa Kekaisaran jabatan iki dicekel dening kaisar nganti kaisar Gratian (kaisar sejak 375 M - 383 M) mutusake nyopot jabatan iki saka gelar kaisare.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)Pontifex maximus: the Roman high priest(dipununduh 20/10/2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pontifex_Maximus&oldid=834795"