Rex Sacrorum

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rex Sacrorum

Rex Sacrorum yaiku salah sawijining posisi keagamaan ing mangsa Romawi Kuno. Ing mangsa Kerajaan Romawi, Rex Sacrorum yaiku pendeta paling dhuwur nanging posisi iki owah sawise diadekake Republik Romawi rikala digawe jabatan anyar kang jenenge Pontifex Maximus kang ngganteni Rex Sacrorum dadi pendeta paling dhuwur[1] .

Rex Sacrorum duwe tugas mandhegani ritual kurban kang dilakoni pinten-pinten sasi sapisan, mandhegani ritual saben taun Regifugium (ritual kanggo mengeti kudetane raja pungkasan Roma), lan jaluk marang para dewa yen ana pratandha kejahatan kang ditemoni.

Catetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)Rex Sacrorum (kaunduh 21/10/2012)

Lihat pula[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rex_Sacrorum&oldid=834788"