Augur

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Augur

Augur yaiku pendeta ing masa kuno, yaiku Romawi kuno lan Etruria[1]. Tugas utamane meandhegani upacara katemtu lan nafsirake kehendak dewa kanthi nyinau mabure manuk (yaiku apa mabure bebarengan/dhewekan, swara-swara apa kang diswarake nalika manuk kuwi mabur, arah mabure lan jinis manuk apa). Upacara lan tugas augur penting nalika nemtokake langkah kang kudu dilakoni ing bidang perdagangan, perang, keagamaan utawa permasyarakatan.

Ing Romawi kuno, augur yaiku bageyan saka sawijining pakempalan pandhita. Nalika diadegake Republik (510 SM), namung para bangsawan kang entuk dadi augur nanging sawise 300 SM, rakyat biasa uga bisa dadi augur. Yen kadadeyan kekosongan posisi augur, anggota senior sajroning pakempalan badhe majokke calon kangge disarjuki utawa ditolak dening anggota liyane. Wiwitane namung ana telu wong augur, sajroning perkembangan sateruse nambah nganti dadi lima las augur.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)Augur(kaunduh 20/10/2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Augur&oldid=835044"