Plendhungan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pléndhungan

Pléndhungan jroning (basa Indonésia : Balon) yaiku wangun kantong fleksibel kang umumé ndhuweni isi gas kayata helium, hidrogen, nitrogen monoksida lan udara, Wangun Pléndhungan ing jinisé ndhuweni mupangat kanggo elemen dekorasi, minangka jinis liyané dimumpangatake tumuju ing babagan tartamtu.Pléndhungan kapisanan digawé saka bahan kang memper membran, uga asal-usulé saka kéwan (animal bladder).Pléndhungan modern digawe saka bahan sajinis karet, lateks, chloroprene uga nilon. Pléndhungan modern ditemukake déning panjenengané Michael Faraday ing taun 1800-an, minangka proses produksi Pléndhungan durung kadadean nganthi akhir taun 1930-an.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Plendhungan&oldid=837440"