Palèt

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Palet

Palèt iku piranti kang digawé saka plastik, keramik utawa kayu uga nduwèni mumpangat kanggo nyampur cèt nalika nglukis.Palèt dimumpangataké déning pelukis kanggo nyampur werna pokok utawa asring kasebut ing seni rupa werna primèr .Campuran werna primèr bisa ngasilaké werna analogus , monokromatik.Werna dhasar palèt biasané kapilih werna kang netral kayata werna putih .

Jinis[sunting | sunting sumber]

  • Palèt rata kang biasané dimumpangatake kanggo nyampur cat lenga
  • Palèt cekung yaiku palèt kang dianggo nyampur cat banyu


Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Palèt ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Palèt&oldid=830215"