Kanvas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kain kanvas kang dilukisi

Kanvas yaiku jinising kain kang kandel lan kuat. Bahan iki dimumpangatake kanggo ngawe layar lan kang utama dasar lukisan.

Wong kang ngelukis utawa asring kasebut seniman sakdurungge ngelukis masang kain kanvas ing spanram.Biasane kanvas kagawe saka campuran cèt tembok kang nganggo werna putih (werna pokok utawa werna dasar )kang dicètake ana ing kain kang wis dibentang ana spanram.Mumpangat kanvas dilapisi karo cet supaya pori-pori kang ana ing kain kanvas bisa katutup.Semana uga kain kanvas kang wis katutup karo bahan cèt lan lem bisa nyecah cèt ing wayah ngelukis supaya ura ngrembes utawa mblobor.Kanvas kang wangun kanggo ngelukis yaiku ora nyeklek, ora pecah-pecah lan werna dasaré putih.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kanvas&oldid=867666"