Cèt

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kalèng cèt werna ijo.

Cèt iku istilah umum sing dipigunakaké tumrap kulawarga prodhuk kanggo nglindhungi lan mènèhi werna marang sawijining objèk kanthi lapisan pigmen. Cèt bisa dipigunakaké ing sadéngah objèk, antara liya kanggo ngasilaké karya seni (déning pelukis), salutan indhustri (industrial coating), pitulung pengemudi (marka jalan), utawa pengawèt (kanggo nyegah korosi utawa karusakan déning banyu).

Bahan baku cèt secara dumadi saka 4 bagéyan, yaiku

1. Vehicle ; komponèn pokok jroning cèt sing fungsiné kanggo ngasilaké hardness, flexibility lan pambentukan lapisan.

2. Solvent ; fungsiné kanggo ngèncèraké cèt sadurungé dianggo.

3. Pigmèn ; fungsiné minangka pewarna lan nyiptakaké daya tutup cat.

4. Additive ; bahan tambahan kang ndadèkaké cèt gampang dianggo ngecèt lan asilé kaya sing dikarepaké.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cèt&oldid=826726"